ΕΛΛΑΔΑ

Ξάνθη: η “ταρίφα” που πλήρωσαν οι μετανάστες για να στοιβαχτούν στο φορτηγό – ψυγείο

ξάνθη-η-ταρίφα-που-πλήρωσαν-οι-μετα-314505

Από 2500 ευρώ έκαστος είχαν πληρώσει στους δουλεμπόρους οι 41 μετανάστες που εντοπίστηκαν στοιβαγμένοι σε φορτηγό –ψυγείο της Ξάνθης, όπως οι ίδιοι κατέθεσαν στους αστυνομικούς, που τους ανέκριναν αμέσως μετά τη σύλληψή τους, σύμφωνα με την Καθημερινή. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι 41 άνθρωποι είχαν ξεκινήσει από την Τουρκία και είχαν προορισμό της Θεσσαλονίκη.

Το φορτηγό- ψυγείο εντοπίστηκε στις 8:30 στην Εγνατία Οδό, κοντά στα διόδια Ιάσμου, όταν αστυνομικοί έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει, θεωρώντας ύποπτο το όχημα για μεταφορά μεταναστών.

Ο Γεωργιανός οδηγός συμμορφώθηκε και ακινητοποίησε το όχημα, ενώ διαπιστώθηκε ότι δεν είχε δίπλωμα οδήγησης. Μετά από έρευνα στο κοντέινερ του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι εκεί κρύβονταν 41 άνθρωποι, οι 39 εκ των οποίων από το Αφγανιστάν, ο ένας από τη Συρία και ο άλλος από το Ιράν.

Οι οκτώ από αυτούς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, για τις πρώτες βοήθειες, αφού αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα λόγω έλλειψης οξυγόνου, για να πάρουν λίγο αργότερα εξιτήριο. Οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν και κρατούνται στο hot spot της Ξάνθης.

Αστυνομικές πηγές διευκρίνισαν ότι το σύστημα ψύξης του φορτηγού βρισκόταν εκτός λειτουργίας.

Το όχημα ανήκε σε εταιρεία με έδρα της Βουλγαρία και έφερε βουλγαρικές πινακίδες.

Ο 40χρονος οδηγός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Ξάνθης, ενώ την περαιτέρω έρευνα για το συμβάν ανέλαβε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου