ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στα Μέγαρα: Τί λένε η πρώην σύζυγος και ο αδερφός του δράστη

έγκλημα-στα-μέγαρα-τί-λένε-η-πρώην-σύζυ-316361

Νέα στοιχεία βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας για τον 51χρονο σωφρονιστικό υπάλληλο που πυροβόλησε και σκότωσε τον 48χρονο κουνιάδο του, τραυματίζοντας παράλληλα τη σύζυγο του θύματος, αργά το απόγευμα της Πέμπτης, 31 Οκτωβρίου, στα Μέγαρα.

Υπενθυμίζεται ότι ενώ οι Aρχές αναζητούσαν τον δράστη, ο 51χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Κορυδαλλού παραδόθηκε λίγες ώρες μετά το έγκλημα, συνοδεία του δικηγόρου του, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Ο ίδιος ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη και μέχρι στιγμής υποστηρίζει ότι δεν θυμάται πώς εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα, επικαλούμενος ψυχική νόσο για την οποία, όπως υποστηρίζει, λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή.

Σε ό,τι αφορά το όπλο του εγκλήματος, οι αρχές συνεχίζουν να το αναζητούν καθώς ο 51χρονος δράστης ισχυρίστηκε, κατά την παράδοσή του, ότι δεν θυμάται πού το πέταξε.

Η εν διαστάσει σύζυγος του δράστη και αδερφή του θύματος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, έκανε λόγο για «πρωτοκολλημένα έγγραφα στην υπηρεσία του που έχουν σχέση με την ψυχική του υγεία». «Πήγα έντρομη στο σπίτι και είδα τον αδελφό μου ξαπλωμένο μέσα στα αίματα και τη γυναίκα του, λίγο πιο πέρα, χτυπημένη κι αυτή. Πρέπει να σας πω κάποια πράγματα για τον σύζυγό μου. Γνωρίζω ότι υπάρχουν πρωτοκολλημένα έγγραφα στην υπηρεσία του, που έχουν σχέση με την ψυχική του υγεία».

Λίγο πριν οπλίσει το χέρι του, ο κατηγορούμενος πέρασε να δει τον γιο του, σε μια μη προγραμματισμένη συνάντηση. Όπως ισχυρίστηκε η εν διαστάσει σύζυγός του, το γεγονός ότι απέφυγε να τον πάει βόλτα, την προβλημάτισε.

«Ήταν ήρεμος, έδωσε κάποια παιχνίδια στον γιο μας, τον φίλησε κι αφού πέρασαν δύο λεπτά μου είπε ότι θα φύγει. Μου έκανε εντύπωση, γιατί είχε κάνει τόση απόσταση και τον ρώτησα αν ήθελε να πάρει το παιδί μαζί του για μια βόλτα. Αρνήθηκε γιατί, όπως μου είπε, δεν ήθελε να τον ταλαιπωρήσει. Λίγο αργότερα ενημερώθηκα ότι είχε πάει στο σπίτι του αδελφού μου και είχε πυροβολήσει τον ίδιο και τη γυναίκα του», λέει χαρακτηριστικά.

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, ο 51χρονος θεωρούσε πως υπεύθυνος για τον χωρισμό του με την σύζυγό του ήταν ο 48χρονος αδελφό της. Μάλιστα, δεν δίσταζε να λέει στην πρώην σύζυγό του: «θα τα πληρώσει όλα ο αδελφός σου».

Αμέσως μετά την ανθρωποκτονία, ο δράστης τράπηκε σε φυγή και ο πρώτος άνθρωπος με τον οποίο επικοινώνησε ήταν ο αδελφός του:

«Γύρω στις 19:30 με πήρε τηλέφωνο ο αδελφός μου και μου είπε ότι είχε πάει στο σπίτι της πρώην γυναίκας του στα Μέγαρα για να δει το παιδί. Δεν θυμόταν όμως τι είχε γίνει. Μου είπε ότι πίστευε ότι είχε κάνει κάποιο κακό. Τον ρώταγα αλλά δεν έβγαζα νόημα απ’ όσα μου έλεγε», λέει στον ANT1 ο αδελφός του δράστη.

Όταν ενημερώθηκε από το διαδίκτυο για το τι είχε συμβεί επικοινώνησε και πάλι μαζί του.

«Του είπα να πάρει αμέσως το δικηγόρο του. Αργότερα, με πήρε αυτή και μου είπε να βρεθούμε όλοι μαζί, για να παραδοθεί ο αδελφός μου στην ασφάλεια. Έτσι και έγινε. Όταν τον είδα, ήταν σοκαρισμένος, δεν τον ρώτησα κάτι. Στους αστυνομικούς είπα για την πιεσμένη κατάσταση στην οποία ήταν», τόνισε ο αδελφός του 51χρονου σωφρονιστικού.

[cnn.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου