ΕΛΛΑΔΑ

Βροχές & καταιγίδες τις επόμενες ώρες – Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

βροχές-καταιγίδες-τις-επόμενες-ώρες-316795

Αντιμέτωπες με νέο κύμα κακοκαιρίας θα βρεθούν σήμερα πολλές περιοχές της χώρας, οι οποίες θα πληγούν από βροχές και καταιγίδες. Σε ισχύ παραμένει το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρούαπό την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει τη χώρα από σήμερα το μεσημέρι έως και το πρωί Τρίτης (5/11), με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για ισχυρά φαινόμενα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σήμερα αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά και από το απόγευμα στα νότια ηπειρωτικά και τα ορεινά της Μακεδονίας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας και έως το μεσημέρι της Δευτέρας (4/11) τα φαινόμενα τα επεκταθούν στην Κρήτη, την Μακεδονία, τη Θράκη και το Βόρειο Αιγαίο.

Από το πρωί της Δευτέρας βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο σύνολο σχεδόν της χώρας, ενώ από το βράδυ έως το μεσημέρι της Τρίτης (5/11) θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στο Ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα αύριο θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα δυτικά και τη Θράκη.

Στο νομό Θεσσαλονίκης τα ισχυρότερα φαινόμενα αναμένονται το μεσημέρι και απόγευμα της Δευτέρας 4/11, ενώ για τον νομό Αττικής από τα μεσάνυχτα έως το μεσημέρι της Δευτέρας 4/11.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις, τη Δευτέρα όμως στο Ιόνιο θα στραφούν σε δυτικούς. Η έντασή τους θα φτάνει τα 6 έως 7 μποφόρ την Κυριακή 3/11, τα 7 έως 8 τη Δευτέρα 4/11 και δεν θα ξεπερνά τα 4 με 5 μποφόρ την Τρίτη 5/11. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο τη Δευτέρα 4/11.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου