ΕΛΛΑΔΑ

Παλλήνη: Οι δραματικές ώρες της μητέρας αναζητώντας τον 3χρονο γιο της

παλλήνη-οι-δραματικές-ώρες-της-μητέρα-321013

«Είχα μουδιάσει ολόκληρη και φώναζα “το παιδί μου, το παιδί μου”». Με αυτά τα λόγια η μητέρα του νήπιου που έμεινε για τέσσερις ώρες στο σχολικό λεωφορείο ιδιωτικού σχολείου στην Παλλήνη, μιλά στο OPEN και τον Δημήτρη Φρέσκο όσα βίωσε από τη στιγμή που η δασκάλα του σχολείου την ειδοποίησε ότι το παιδί της αγνοείται μέχρι και την ώρα που το παιδί της βρέθηκε. «Δεν θυμάμαι καν πώς ήμουν. Δεν θυμάμαι καν τι έλεγα. Ο πατέρας μου, μού είπε ότι τσίριζα», επισημαίνει η Ουρανία Καλλίδη.

Οι υπεύθυνοι του ιδιωτικού σταθμού στους οποίους είχε εμπιστευτεί το τρίχρονο αγοράκι της την ενημέρωσαν πως… αγνοούσαν την τύχη του. «Ξαφνικά να σας πουν ότι το παιδί σας δεν είναι εκεί που το έχετε στείλει». Ο Γολγοθάς της, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ξεκίνησε από ένα τηλεφώνημα. «Στις 11:00 με πήραν τηλέφωνο από τον παιδικό σταθμό που είναι ο γιος μου και με ρώτησαν γιατί δεν πήγε σχολείο και εάν είναι άρρωστος. Τους λέω “παιδιά τι λέτε; Εγώ το παιδί το έστειλα κανονικά στο σχολείο”. Μου απαντούν “μισό λεπτό, μήπως έγινε κάποιο λάθος με τις παρουσίες”. Στο λεπτό μου είπαν “κυρία μου, το παιδί σας δεν είναι στο σχολείο”», περιγράφει η μητέρα του τρίχρονου αγοριού με τον παππού του να διερωτάται: «Πού είναι το παιδί; Πού χάθηκε;».

Το παιδί εντοπίστηκε σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση έπειτα από αγωνιώδη αναζήτηση τεσσάρων ωρών, ξεχασμένο στο κάθισμα του σχολικού λεωφορείου. «Ήταν τέσσερις ώρες μέσα σε ένα σχολικό, δεμένος σε ένα καρεκλάκι», συνεχίζει η μητέρα. Σύμφωνα με τη μητέρα, οι υπεύθυνοι του σχολικού λεωφορείου προσπαθούσαν να ρίξουν ο ένας την ευθύνη στον άλλο. «Το σχολείο δεν θα έπρεπε να έχει ένα σύστημα να δει πόσα παιδιά μπήκαν μέσα στο λεωφορείο και πόσα παιδιά βγήκαν από το λεωφορείο; Πόσα παιδιά μπαίνουν μέσα στην τάξη;», συμπληρώνει η μητέρα του παιδιού και ο παππούς προσθέτει: «Ποιος τους προσέλαβε αυτούς; Ποιος είναι υπεύθυνος γι’ αυτό το προσωπικό;».

Την ώρα που το αγοράκι νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους στο Παίδων Πεντέλης, το ιδιωτικό σχολείο δεν θέλησε να τοποθετηθεί για το θέμα.

[ethnos.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου