ΕΛΛΑΔΑ

Αθώωση εργοδότη για χειροδικία, ένοχη εργαζόμενη για απειλές

αθώωση-εργοδότη-για-χειροδικία-ένοχη-321040

Σε μία απίστευτη καταγγελία προχώρησε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νομού Ηρακλείου που αναφέρει πως δικαστήριο αθώωσε εργοδότη για χειροδικία ενώ καταδίκασε εργαζόμενη για… απειλή.

Τι αναφέρει η καταγγελία

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της Ένωσης, στις 12 Ιανουαρίου το 2017 η εργαζόμενη και συνδικαλίστρια βρέθηκε στα γραφεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Ηρακλείου όπου είχε καλεστεί τριμερής συνάντηση προκειμένου να απολογηθεί ο εκπρόσωπος της εταιρίας για τη μη καταβολή δώρων και επιδομάτων.

«Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης είχε έρθει στη συνάντηση έτοιμος για καυγά από ότι φάνηκε.. καθώς κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ο εργοδότης επιτέθηκε στην εκλεγμένη συνδικαλίστρια μέσα στο γραφείο του επιθεωρητή με γροθιές στο κεφάλι και το σώμα. Ευτυχώς με την παρέμβαση των επιθεωρητών ο εργοδότης ακινητοποιήθηκε, έως ότου η αστυνομία τον οδηγήσει στο αυτόφωρο», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση – καταγγελία.

Η υπόθεση εκδικάστηκε φέτος, στις 17 Οκτωβρίου και σύμφωνα με την Ένωση το δικαστήριο Ηρακλείου «έκρινε τον εργοδότη αθώο (!!) για την κατηγορία της χειροδικίας, καθώς όπως μας ενημέρωσαν θεωρείται πταίσμα και με βάση τη νέα νομοθεσία παραγράφεται μετά το πέρας του ενός έτους… Ταυτόχρονα όμως έκρινε ένοχη την παθούσα συνδικαλίστρια για “απειλή” και της επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 μηνών!».

Δείτε ΕΔΩ την καταγγελία

Πηγή: Cretapost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου