ΕΛΛΑΔΑ

Με συνοπτικές διαδικασίες ξεκινά η εργασιακή εφεδρεία

με-συνοπτικές-διαδικασίες-ξεκινά-η-ερ-422969

Από ΕΡΤ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, Τ.Τ. Αγροτική Τράπεζα ξεκινά η εργασιακή εφεδρεία και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες. Στον κατάλογο του Υπουργείου Οικονομικών για τους πρώτους 151 φορείς περιλαμβάνεται ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου και το Ίδρυμα Άσπρες Πεταλούδες.
Η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών που έγινε χθες γνωστή, επισημαίνει ότι  όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και όσοι έχουν φτάσει κοντά σε ηλικία για σύνταξη και φυσικά έχουν χαμηλά προσόντα, είναι η πρώτη επιλογή της κυβέρνησης για την εργασιακή εφεδρεία σε 151 φορείς του δημοσίου.

Αμέσως μετά σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας θα μπουν οι πλεονάζοντες υπάλληλοι, που κατά προτεραιότητα θα είναι οι υπάλληλοι γενικών διοικητικών καθηκόντων και οι υπάλληλοι σε τμήματα διοικητικής μέριμνας και γραμματειακής υποστήριξης.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, το υπουργείο Οικονομικών ζητά να μπουν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας τουλάχιστον το 10% του συνόλου των εργαζομένων του κάθε φορέα. Οι διοικήσεις των 151 ΔΕΚΟ και φορέων του δημοσίου θα πρέπει μέσα σε δύο εβδομάδες να ετοιμάσουν τις λίστες για τους υπαλλήλους που θα μπουν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.

Σε δεύτερη φάση, εάν ο φορέας απασχολεί περισσότερους από 100 εργαζομένους, το σύνολο των υπολοίπων υπαλλήλων θα τεθεί σε διαδικασία αξιολόγησης, με την υποστήριξη εξωτερικών συμβούλων που θα προσληφθούν με ευθύνη του φορέα και θα τελούν υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

Η πρόσληψη των εξωτερικών συμβούλων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός ενός μηνός από σήμερα Δευτέρα και το πόρισμα των εργασιών τους να έχει ολοκληρωθεί εντός δύο μηνών το πολύ.

 

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες πρώτοι θα ενταχθούν σε αυτό το καθεστώς όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα ή είναι κοντά στη σύνταξη ενώ συνολικά το μέτρο αφορά σε εφεδρεία τουλάχιστον το 10% του πλεονάζοντος προσωπικού.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου