ΕΛΛΑΔΑ

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 92χρονου ήρωα πολέμου στη Σάμο

εξιχνιάστηκε-η-δολοφονία-92χρονου-ήρωα-325478

Ο ύποπτος που ανέδειξε η έρευνα της Αγγελικής Νικολούλη, ομολόγησε τη δολοφονία ενός Σαμιώτη ήρωα του πολέμου και το σημείο που τον έθαψε…

Εξιχνιάστηκε, μετά από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, με τη συνδρομή του Τμήματος Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος του 92χρονου παρασημοφορημένου βετεράνου του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου Μιχάλη Σαρικλή, που διαπράχθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2016 στη Σάμο.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 74χρονου Έλληνα για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ο οποίος συνελήφθη με ένταλμα Δικαστικής Αρχής σήμερα και κρατείται στην Ασφάλεια Σάμου. Ο δράστης ήταν άνθρωπος του οικείου περιβάλλοντος του θύματος με τον οποίο διατηρούσε φιλικές σχέσεις και γνωρίζονταν χρόνια.

Το κίνητρο ήταν οι οικονομικές διαφορές που είχαν δράστης και θύμα, αφού ο τελευταίος είχε δανείσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό στον δράστη το οποίο το θύμα απαιτούσε πίσω. Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, στις 26 Νοεμβρίου 2016 δηλώθηκε εξαφάνιση του 92χρονου, ο οποίος διέμενε στη Σάμο, από τον γιο του στο Αστυνομικό Τμήμα Ερέτριας του Νομού Ευβοίας. Άμεσα εκδηλώθηκαν ενέργειες για την αναζήτηση του ηλικιωμένου και τη συλλογή στοιχείων που αφορούσαν τα πραγματικά περιστατικά της εξαφάνισης.

Από τη συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων, προέκυψαν ενδείξεις τέλεσης εγκληματικής ενέργειας, με βασικό ύποπτο τον 74χρονο. Στο πλαίσιο διερεύνησης τη υπόθεσης, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου προσήγαν τον 74χρονο χθες στην Ασφάλεια, όπου εξεταζόμενος και μετά από πολύωρη ανάκριση και ενώ ήδη είχε υποπέσει σε αντιφάσεις, αποδέχθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση και ομολόγησε.

Με την υπόθεση ασχολήθηκε και η τηλεοπτική εκπομπή «Φως στο Τούνελ» στην κάμερα της οποίας ο δράστης μίλησε και όπως φαίνεται υπέπεσε και εκεί σε αρκετές αντιφάσεις. Στις 11 Νοεμβρίου, ύστερα από έντονο τσακωμό που είχαν οι δύο άντρες έξω από το σπίτι του, τον χτύπησε με τα χέρια του στο κεφάλι και ο ηλικιωμένος σωριάστηκε νεκρός.

Έξω από την οικία του θύματος είχε βρεθεί μία τεχνητή οδοντοστοιχία κάτω γνάθου άλλα δυστυχώς από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια δεν είχε εντοπιστεί σαφές γενετικό υλικό και αυτό σίγουρα επιβράδυνε τις προανακριτικές ενέργειες. Ο δράστης μετά τον θάνατο του θύματος τον μετέφερε με το όχημά του σε απόκρημνη περιοχή στη Σάμο, στην περιοχή Άγιος Παντελεήμονας, στο Κοκκάρι Σάμου, όπου κάλυψε μάλιστα το σώμα του με κλαδιά.

Σήμερα, ο δράστης υπέδειξε το σημείο, όπου βρέθηκαν ανθρώπινα οστά, τα οποία θα αποσταλούν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για εξέταση. Για την εξέλιξη της υπόθεσης ενημερώθηκε σχετικά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου.

Σημειώνεται ότι ειδικά από τον Αύγουστο και μετά, η Ασφάλεια Σάμου μαζί με τη νέα εισαγγελέα επιτάχυναν τις προανακριτικές ενέργειες για την συλλογή ενοχοποιητικών στοιχείων σε βάρος του δράστη, ο οποίος από νωρίς συγκέντρωνε τις υποψίες, καταλήγοντας οι Αρχές στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου