ΕΛΛΑΔΑ

BBC: Το Airbnb εξαγριώνει τους αναρχικούς στα Εξάρχεια

bbc-το-airbnb-εξαγριώνει-τους-αναρχικούς-στα-ε-332656

Στο στόχαστρο των αναρχικών στα Εξάρχεια έχουν βρεθεί οι μισθώσεις ακινήτων μέσω της πλατφόρμας Airbnb στην περιοχή, αναφέρει σε ρεπορτάζ του BBC. Το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο κάνει αναφορά σε βανδαλισμούς που έχουν γίνει τον Σεπτέμβριο σε ενοικιαζόμενα ακίνητα “στην περιοχή που είναι πολύ κοντά στην καρδιά της Αθήνας”.

Σύμφωνα με το BBC, οι αναρχικοί μετά τις επιθέσεις τους ανάρτησαν στο διαδίκτυο και το “μανιφέστο” τους, το οποίο ανέφερε: “τουρίστες του Instagram, οι μπάτσοι δεν θα σας σώσουν. Δεν είστε καλοδεχούμενοι και δεν είστε ασφαλείς εδώ”. Η ανάρτηση έγινε από μια ομάδα υπό την επωνυμία “Exarcheia Tourism”.

Σύμφωνα με τους ιδρυτές αυτής της αναρχικής ομάδας, στόχος τους είναι να χρησιμοποιήσουν τα κοινωνικά δίκτυα για άμεση δράση κατά της αναβάθμισης της περιοχής- μίας έννοιας που συχνά επαναλαμβάνεται από τους κατοίκους των Εξαρχείων.

Τουρίστες φύγετε

Πολλές από τις ακροαριστερές ομάδες οι οποίες έχουν ισχυρή παρουσία στην περιοχή έχουν ξεκινήσει να καλούν τους τουρίστες να φύγουν από τα Εξάρχεια. Συνήθως χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να περάσουν το μήνυμα τους.

Βέβαια και για μια μερίδα των κατοίκων η “τουριστικοποίηση” μέσω του Airbnb αποτελεί ένα πρόβλημα. Όπως αναφέρουν από λύση για την επίτευξη ενός έξτρα εισοδήματος στα χρόνια της κρίσης, έχει μετατραπεί σε απειλή. Και αυτό γιατί επενδυτές εξαγοράζουν ολόκληρα κτήρια στην περιοχή, εξαναγκάζοντας τος κατοίκους να φύγουν, αναφέρει το BBC.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου