Στο πλευρό του Παναγιώτη -Ραφαήλ ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος: Πάσχει από την ίδια νόσο

Τελευταία ενημέρωση: 2019-10-18, 19:50:07
Στο πλευρό του Παναγιώτη -Ραφαήλ ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος: Πάσχει από την ίδια νόσο

Υπέρ της εφαρμογής κάθε διαθέσιμης θεραπείας που μπορεί να βελτιώσει την ζωή του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ, τάσσεται ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, που πάσχει από την ίδια ασθένεια. Σε ανακοίνωσή του ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος τάσσεται κατά των πολιτικών, οικονομικών ή άλλων επιδιώξεων που εκφεύγουν της επιστήμης και δεν υπηρετούν το δικαίωμα του ανθρώπου στη θεραπεία λέγοντας χαρακτηριστικά «θα με βρίσκουν σταθερά και ακλόνητα απέναντί τους!».

Την ίδια ώρα, πάντως, που η Υγειονομική Επιτροπή δεν επιτρέπει στον Παναγιώτη - Ραφαήλ να μεταβεί στη Βοστώνη για θεραπεία, απλοί πολίτες, φορείς, σύλλογοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να βοηθήσουν την οικογένεια του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ με δικά τους χρήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ποσό που έχει μέχρι τώρα συγκεντρωθεί, ξεπερνά το 1,6 εκατ. ευρώ και καθημερινά αυξάνεται. 

Οι αντιδράσεις 

Με παρέμβαση στο γραφείο του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, απάντησε ο «Ρουβίκωνας», μέλη του οποίου πέταξαν τρικάκια που έγραφαν «Κάτω τα ξερά σας από τη Δημόσια Υγεία». Τα μέλη του Ρουβίκωνα σε ανακοίνωσή τους κατηγορούν τον υπουργό ότι η μεγαλύτερη παράλειψή του είναι η σωτηρία του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ, καταδικάζοντας ένα παιδί 18 μηνών σε θάνατο.

Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τον ΕΟΠΥΥ «που διαχειρίζεται τα δικά μας χρήματα να επιλύσει άμεσα το ζήτημα και ο Παναγιώτης Ραφάηλ με έξοδα του ΕΟΠΥΥ να εξαντλήσει τις τελευταίες πιθανότητες να ζήσει. Εξάλλου το Σύστημα Υγείας πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις πληρώνει περισσότερα χρήματα για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων των ασθενών για μεγάλο διάστημα από τα έξοδα της θεραπείας. Εάν ο ΕΟΠΥΥ δεν δώσει λύση, θα συμβάλουμε και εμείς οικονομικά».

Η επιστημονική άποψη του Κυμπουρόπουλου

για το πρόβλημα του Παναγιώτη-Ραφαήλ

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο οποίος αντιμετωπίζει ένα παρόμοιο πρόβλημα μ’ αυτό του μικρού Παναγιώτη - Ραφαήλ, μιλά στο ethnos.gr για την περίπτωση του και ως επιστήμονας (ψυχίατρος - επιμελητής Β’ στο Αττικό Νοσοκομείο) εκφράζει την άποψή του, λαμβάνοντας βεβαίως υπόψη του την αγωνία της οικογένειας να δώσει λύση στο πρόβλημα. 

«Όταν λέμε κάτι πρέπει να βασιζόμαστε σε επιστημονικά δεδομένα. Η υποστήριξη της κοινωνίας είναι μεγάλη στην περίπτωση του Παναγιώτη - Ραφαήλ και η οικογένεια έχει το δικαίωμα να δοκιμάσει το καλύτερο, άσχετα εάν τα επιστημονικά δεδομένα, έτσι όπως τα ξέρω ως γιατρός, δείχνουν ότι δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι παραπάνω για την περίπτωση του, ακόμα και αν το παιδί κάνει συνδυασμό δύο θεραπειών» αναφέρει αρχικά.

«Η οικογένεια πρέπει και χρειάζεται να κάνει το καλύτερο για το παιδί της. Είναι καλό να γίνει αυτή τη θεραπεία προκειμένου η οικογένεια να μην έχει την παραμικρή αμφιβολία για τις προσπάθειες ποου έκανε» αναφέρει αρχικά.  «Εάν είχα μπροστά μου την οικογένεια θα έλεγα αυτό που ξέρω καλύτερα ως γιατρός. Δεν μπορώ να απαντήσω θετικά ή αρνητικά στο να πάει το παιδί στη Βοστώνη», προσθέτει ο ευρωβουλευτής.

«Ως τώρα σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχω κάνει τις κινήσεις, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν από τη θέση που είμαι. Η θέση μου δεν είναι παντοδύναμη. Επειδή είναι ένα θέμα το οποίο δεν απασχολεί μόνο σήμερα τον Παναγιώτη - Ραφαήλ αλλά θα απασχολήσει και άλλα παιδιά σε Ελλάδα Ευρώπη, σκοπεύω να το κοιτάξω και μετέπειτα γιατί καλώς ή κακώς τέτοια θέματα υπάρχουν για να μας θυμίζουν ότι χρειαζόμαστε αλλαγές στην κοινωνία μας» καταλήγει ο κ. Κυμπουρόπουλος.

[ethnos.gr]

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
7
=