ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία σε παιδικό σταθμό – «Το αγοράκι δεν πνίγηκε από φαγητό»

τραγωδία-σε-παιδικό-σταθμό-το-αγορά-335491

Εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση με το δυόμισι ετών αγοράκι που έχασε τη ζωή του στον ιδιωτικό παιδικό σταθμό

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του παιδικού σταθμού, η νηπιαγωγός που επιτηρούσε το παιδάκι είναι έμπειρη και υποστηρίζει ότι, ενώ εκείνο βρισκόταν στο τραπέζι, διπλώθηκε στα δύο και έχασε τις αισθήσεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, υπήρχαν εγκεφαλικές αλλοιώσεις και ισχαιμικά προβλήματα. Έμεινε στην εντατική από τις 4 έως τις 14 Οκτωβρίου. Οι νευροχειρουργοί το υπέβαλαν σε φαρμακευτική αγωγή και του έκαναν και αποσυμπιεστικές κρανιοεκτομές άμφω, ωστόσο, το εγκεφαλικό οίδημα δεν υποχώρησε.

Οι αεροφόρες οδοί και ο φάρυγγας ήταν ανοιχτοί, απεφάνθη το πλήρωμα του ΕΚΑΒ, και οι διασώστες που έσπευσαν να πάρουν το μόλις 2,5 ετών αγοράκι από τον παιδικό σταθμό για να το μεταφέρουν στο Παίδων, κάτι που σημαίνει ότι το παιδάκι δεν πέθανε από πνιγμό, αλλά ο θάνατός του προήλθε από παθολογικά αίτια.

Τι υποστηρίζει δικηγόρος

Συγκεκριμένα, η δικηγόρος Σοφία Κοντέα υποστηρίζει ότι ο θάνατος του παιδιού δεν οφείλεται σε πνιγμό από φαγητό, όπως ανέφεραν οι πρώτες πληροφορίες.

«Πνιγμός δεν είναι, γιατί μόλις μεταφέρθηκε στο Παίδων μας είπαν από την αξονική ότι οι αεριαγωγοί του ήταν κενοί, δεν υπήρχε ούτε φαγητό, ούτε τίποτα» δήλωσε στο Star.

Ενώ συμπλήρωσε πως: «Το παιδί έπεσε από την καρέκλα. Αμέσως οι εκπαιδευτικοί τηλεφώνησαν στο ΕΚΑΒ, τους έδωσαν οδηγίες, του έκαναν τεχνητή αναπνοή, το παιδάκι έκανε εμετό και είχε βγάλει το φαγητό όλο. Πνιγμός σίγουρα δεν ήταν. Η νεκροτομή θα δείξει τι έφταιξε».

Μάλιστα, τόνισε πως αν υπήρχε υπόνοια ότι έφταιγε ο παιδικός σταθμός «δεν θα άφησαν τις δασκάλες και τη διευθύντρια να φύγουν από το Παίδων, καθώς συνόδευσαν το αγοράκι στο νοσοκομείο», ενώ ανέφερε ότι «ίσως το παιδάκι να είχε κάτι παθολογικό» το οποίο, ίσως ούτε οι γονείς του γνώριζαν.

Ωστόσο, η ακριβής αιτία θανάτου θα φανεί στα αποτελέσματα της νεκροψίαςνεκροτομής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου