ΕΛΛΑΔΑ

Επανέρχονται τα εκλογικά σενάρια

επανέρχονται-τα-εκλογικά-σενάρια-424220

Μία εβδομάδα μετά που ο ίδιος ο πρωθυπουργός έκλεινε τα σενάρια περί εκλογών λέγοντας ότι «οι πολίτες θέλουν αλλαγές και όχι εκλογές», έρχεται τώρα ένας εκ των κορυφαίων υπουργών στο κυβερνητικό σχήμα, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, και με συνέντευξή του στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ θέτει ευθέως θέμα εκλογών, παραπέμποντας στη στάση που κρατά η αντιπολίτευση ενόσω πρέπει να ληφθούν σοβαρές και επώδυνες αποφάσεις για τη χώρα.

Η συνέντευξη Λοβέρδου έρχεται να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που θέλουν στην κυβέρνηση να υπάρχουν ουσιαστικά «δύο γραμμές» όσον αφορά στον πολιτικό σχεδιασμό των επόμενων μηνών.

Η μία άποψη στην οποία φαίνεται να συγκλίνει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός είναι με κάθε τρόπο να εξαντληθεί η τετραετία, προκειμένου να «φανεί» το έργο και να κριθεί η κυβέρνηση σε βάρος χρόνου.

Η δεύτερη άποψη στην οποία οι πληροφορίες λένε ότι έχουν εισχωρήσει διάφορα στελέχη και κορυφαίοι υπουργοί, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εκτιμούν ότι μία πρόωρη προσφυγή στις κάλπες με επίκληση των προβλημάτων της οικονομίας και των διλημμάτων για τη διατήρηση της σταθερότητας της χώρας είναι προτιμότερη, διαβλέποντας ότι σε διαφορετική περίπτωση η κυβέρνηση θα «φορτωθεί» όλη την κοινωνική απογοήτευση από τα επώδυνα μέτρα.

Με δεδομένες μάλιστα τις τελευταίες δημοσκοπήσεις του καλοκαιριού και εν όψει των νέων μετά τη ΔΕΘ η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες αποκτά θιασώτες και μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Στον αντίποδα αυτών υπάρχουν και οι «σκεπτικιστές» που επιμένουν στα πολιτικά πηγαδάκια να μιλούν για την ανάγκη συγκρότησης «εθνικής κυβέρνησης» χωρίς κάλπες. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημ. Ρέππας σήμερα βάζει ευθέως ζήτημα για κυβέρνησης εθνικής ενότητας σε συνέντευξή του στη REAL NEWS, ενώ δεν είναι λίγοι και όσοι καλοβλέπουν μία τέτοια εξέλιξη μετά μάλιστα και την ευρεία συναίνεση που εξασφάλισε το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ στη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα.

Βαθμολόγιο στους υπουργούς

Στο μεταξύ «Βαθμολόγιο» για τους υπουργούς της κυβέρνησης θα είναι το επόμενο χρονικό διάστημα έως τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ο Γ. Παπανδρέου και την προσεχή εβδομάδα θα πυκνώσει τις συσκέψεις με κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, ώστε να τρέξει με ταχύτατους ρυθμούς το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του κυβερνητικού έργου, καθώς κάθε ώρα ισοδυναμεί με μέρα και κάθε μέρα ισοδυναμεί με μήνα, αναφέρει το newsbeast.

Η αξιολόγηση του έργου των υπουργών θα γίνει γιατί από την υλοποίηση των μεγάλων μεταρρυθμίσεων κρίνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό η αξιοπιστία της ίδιας της κυβέρνησης, ενώ θα δημιουργήσει ευνοϊκότερες συνθήκες για την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Όλο το βάρος δίνεται πλέον στα λεγόμενα παραγωγικά υπουργεία που έχουν αναλάβει σε πολύ μεγάλο βαθμό το βαρύ φορτίο της υλοποίησης των δεσμεύσεων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, καθώς την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η αξιολόγηση των επιδόσεων της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα.

Στην κυβέρνηση υπάρχει θετική αποτίμηση για τους χειρισμούς της Άννας Διαμαντοπούλου με την υπερψήφιση του νέου νόμου – πλαισίου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με ευρύτατη πλειοψηφία. Θετικά αξιολογείται και το σχέδιο αναδιοργάνωσης της ΕΡΤ που παρουσίασε ο υπουργός Επικρατείας Ηλ. Μόσιαλος, καθώς είναι η πρώτη ουσιαστική απόπειρα στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου