ΕΛΛΑΔΑ

Σάμος: Μαχαιρώματα, φωτιές και κλειστά σχολεία – Νύχτα κόλασης στο νησί

σάμος-μαχαιρώματα-φωτιές-και-κλειστά-339132

Εκκληση κάνει η κοινωνία της Σάμου, καθώς το κοινωνικό πρόσωπο και η αλληλεγγύη που έχει δείξει όλο το νησί στους πρόσφυγες και μετανάστες που δοκιμάζονται αναζητώντας ένα καλύτερο «αύριο» μακριά από απάνθρωπα καθεστώτα, πολέμους, ανέχεια και βία, έχει εξαντληθεί πλέον.

Το νησί, ούτε θέλει, ούτε μπορεί πλέον να ζει με το φόβο, καθώς οι εξεγέρσεις είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο. Χθες, Δευτέρα, υπήρξαν εκτεταμένα επεισόδια και μαχαιρώματα στο κέντρο της πόλης. «Ακολούθησε εκδήλωση πυρκαγιάς στη δυτική πλευρά του καταυλισμού, πιθανότατα από εμπρησμό. Είχε κι έκρηξη, εκκενώθηκε ευτυχώς γρήγορα και δεν υπήρξε απώλεια ανθρώπινης ζωής. Καταστράφηκε μεγάλο μέρος του καταυλισμού» λέει ο δήμαρχος της Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος.

Το χειρότερο όλων είναι όμως είναι ότι «σήμερα κλείσαμε τα σχολεία λες και ζούμε μια φυσική καταστροφή. Υπήρξε ευτυχώς μεταφορά αστυνομικών δυνάμεων και ελέγχθηκε η κατάσταση. Είχαμε επικοινωνία από νωρίς με τον Χρυσοχοΐδη, τον Χαρδαλιά, το υπουργείο Παιδείας. Περιμένουμε όμως άμεση εφαρμογή των μέτρων. Αυτός ο πληθυσμός δεν μπορεί να μένει στην πόλη. Έχουμε έξι χιλιάδες μετανάστες και δεν μπορούν να επιβιώσουν σε μια πόλη με άλλους επτά – οκτώ χιλιάδες κατοίκους της πόλης μας.

Δυστυχώς όλα αυτά τα επεισόδια, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα και με τον άδικο πόλεμο που διεξάγεται κατά των Κούρδων. Όταν 50 μέτρα από το Δημαρχείο στις 7:00 το απόγευμα είχαμε τρεις μαχαιρωμένους, τι να πούμε. Δεν είναι καταστάσεις να τις βιώνει μια μικρή επαρχιακή πόλη» τονίζει ο δήμαρχος μιλώντας στο Open TV και ζητά άμεση πρακτική εφαρμογή των μέτρων, καθώς όλος αυτός ο πληθυσμός δεν μπορεί να διαμένει στο κέντρο της πόλης σ’ ένα ανοικτό κέντρο υποδοχής.

[ethnos.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου