ΕΛΛΑΔΑ

Ανάκληση πόσιμης αλόης από τον ΕΦΕΤ

ανάκληση-πόσιμης-αλόης-από-τον-εφετ-342452

Στην ανάκληση μη ασφαλούς ποτού αλόης με γεύση ανανά με την επωνυμία «ΟΚF Aloe drink pineapple taste» από την αγορά προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

Συγεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Κεντρικής Μακεδονίας-Τμήμα Α’, διαπίστωσε ότι το προϊόν με την ανωτέρω εμπορική επωνυμία βρέθηκε μη κανονικό ως προς την ονομασία πώλησης διότι δεν εμπίπτει στην κατηγορία των χυμών.

Επίσης το προϊόν βρέθηκε μη ασφαλές διότι περιέχει τη χρωστική Ε102 και δεν πληροφορεί τους καταναλωτές ότι «η χρωστική Ε102 μπορεί να έχει επιβλαβή συνέπεια στη δραστηριότητα και προσοχή στα παιδιά» όπως επιβάλλει η κοινοτική νομοθεσία.

Πρόκειται για το ποτό με γεύση ανανά, σε πλαστική συσκευασία των 500 ml, με αριθμό παρτίδας Μ 26.04.2018 03 και ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 25.04.2020, που παρασκευάζεται στη Νότια Κορέα από την εταιρεία OKF Corporation και εισάγεται στην Ελλάδα από την εταιρεία Αφοί Καραμανλή ΑΕ.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να έχουν υπόψη τους ότι το προϊόν δεν πρέπει να καταναλωθεί από παιδιά.

[kathimerini.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου