Παπάς κατηγορείται ότι ασελγούσε σε ανήλικη σε Ναό

Τελευταία ενημέρωση: 2019-10-11, 19:06:22
Παπάς κατηγορείται ότι ασελγούσε σε ανήλικη σε Ναό

Μήνυση σε βάρος ιερέα για ασέλγεια σε βάρος ανήλικης κατέθεσαν οι γονείς της. Σύμφωνα με πληροφορίες του corfutvnews, ιερέας χωριού της νότιας Κέρκυρας, κατηγορείται ότι ασελγούσε στην ανήλικη μέσα στην εκκλησία πριν από τρία με τέσσερα χρόνια.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι πριν από 20 ημέρες ο 60χρονος ιερέας πιάστηκε στα χέρια με συγγενικό πρόσωπο της ανήλικης. Μετά από αυτό το συμβάν ο ιερέας δεν εμφανίστηκε ξανά στην Ενορία του και σύμφωνα με έγκυρες πηγές ζει εκτός Κέρκυρας.

Οι γονείς της ανήλικης έχουν καταθέσει μήνυση κατά του ιερέα στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας και έχει διαταχθεί η προανάκριση.

Σε διαθεσιμότητα ο ιερέας

Ο Μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος, έθεσε τον ιερέα σε διαθεσιμότητα και κίνησε διαδικασίες εσωτερικής έρευνας σε βάρος του, ορίζοντας εκκλησιαστικό ανακριτή.

Η ανακοίνωση του Μητροπολίτη Κέρκυρας:

«Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, μετά την ενημέρωση από την Εισαγγελία της Κέρκυρας για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης εις βάρος ιερέα στη Νότια Κέρκυρα, προέβη άμεσα στις εξής ενέργειες:

-    Έθεσε σε διαθεσιμότητα τον ιερέα και τον έβαλε σε κατάσταση αργίας από κάθε ιεροπραξία.
-    Όρισε άμεσα εκκλησιαστικό ανακριτή, όπως προβλέπουν οι κανόνες της Εκκλησίας και ο καταστατικός χαρακτήρας για τυχόν ποινικά αδικήματα.
-    Ανεξαρτήτως της έκβασης της υπόθεσης, ο Σεβασμιώτατος επισημαίνει την θέση της Εκκλησίας ότι η εκμετάλλευση οποιουδήποτε ανθρώπου που ξεκινά από πάθη ή ψυχολογικά προβλήματα ή άλλους λόγους δεν δικαιολογείται και δεν συγκαλύπτεται.
-    Η τοπική Εκκλησία αναμένει τα επίσημα στοιχεία από την Δικαιοσύνη για να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες».

Πηγή: skai.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
7
=