ΕΛΛΑΔΑ

Το πρώτο πυκνό χιόνι στον Όλυμπο

το-πρώτο-πυκνό-χιόνι-στον-όλυμπο-346437

Το πρώτο πυκνό χιόνι έπεσε σήμερα το πρωί στον Όλυμπο. Η θερμοκρασία κατρακύλησε στους μείον τέσσερις βαθμούς Kελσίου και οι πλαγιές και οι κορυφές του βουνού άσπρισαν από την πρώτη πυκνή χιονόπτωση. Πριν από λίγες μέρες είχε πέσει στο βουνό και οι πρώτες νιφάδες, που όμως δεν το έστρωσαν…

Η επιδείνωση του καιρού, πάντως, δεν αποθαρρύνει τους ορειβάτες που έχουν προγραμματίσει να ανέβουν στο βουνό. Όπως είπαν στο ethnos.gr οι υπεύθυνοι του καταφυγίου «Γιώσσος Αποστολίδης», που βρίσκεται στα 2.697 μέτρα, «σήμερα λόγω του καιρού δεν ανέβηκε κάποιος», αλλά αύριο περιμένουν 20 άτομα.

«Το Σαββατοκύριακο η κίνηση αυξάνεται. Περιμένουμε περίπου 100 άτομα» είπαν στο ethnos.gr. Όπως επεσήμαναν, κάθε χρόνο τέτοια εποχή η κίνηση είναι αυξημένη.

Από το καλοκαίρι του 1961

Το καταφύγιο «Γιώσσος Αποστολίδης» κτίστηκε το καλοκαίρι του 1961, από τον Σύλλογο Ελλήνων Ορειβατών Θεσσαλονίκης ΣΕΟ, σε υψόμετρο (2.697 μ.) σε ιδιόκτητο οικόπεδο. Το έτος 1962 έγινε η προσθήκη του δεύτερου ορόφου. Το καταφύγιο λειτουργεί συνεχώς από αρχές Ιουνίου έως τον Οκτώβριο, και τον υπόλοιπο χρόνο μετά από συννενόηση με τους διαχειριστές. Κατά τη χειμερινή περίοδο, ο προθάλαμος του καταφυγίου παραμένει πάντα ανοιχτός σαν καταφύγιο ανάγκης.

[ethnos.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου