ΕΛΛΑΔΑ

Λέρος: Γονείς κακοποιούσαν σεξουαλικά τα τρία παιδιά τους

λέρος-γονείς-κακοποιούσαν-σεξουαλικ-347037

Βαρύς έπεσε χθες ο πέλεκυς του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου σε δύο γονείς από τη Λέρο, που φέρονται να κακοποιούσαν σεξουαλικώς τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με την dimokratiki.gr, οι κατηγορούμενοι, μετά από μια μαραθώνια διαδικασία, κρίθηκαν ένοχοι για αποπλάνηση παιδιού που δεν συμπλήρωσε τα 12 και 14 έτη. Το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στη μητέρα και απέρριψε το αίτημα για αναγνώριση ελαφρυντικών στον πατέρα.

Στον 52χρονο πατέρα το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 24 ετών και στην 47χρονη ποινή κάθειρξης 13 ετών.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Συγκεκριμένα, ο πατέρας κατηγορείται ότι, από το 2015 έως το 2018, ενήργησε επανειλημμένα σε βάρος της ανήλικης κόρης του ασελγείς πράξεις. Συγκεκριμένα είτε της αφαιρούσε τα ρούχα και εσώρουχα είτε την εύρισκε γυμνή στο υπνοδωμάτιο και στο μπάνιο και εν συνεχεία τη θώπευε στο στήθος και στα γεννητικά της όργανα. Επίσης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, επιχείρησε να βιάσει την ανήλικη μετά από μπάνιο, χωρίς να επιτύχει τον σκοπό του, καθώς η ανήλικη κατάφερε να αντιδράσει.

Φρίκη προκαλεί επίσης το γεγονός ότι στις ασελγείς πράξεις εις βάρος της ανήλικης συμμετείχε και η μητέρα της οικογένειας. Ειδικότερα αναφέρεται πως, με προτροπή του πατέρα, η ανήλικη κόρη, αφαίρεσε τα ρούχα της και η μητέρα της τη θώπευσε στο στήθος και στα γεννητικά της όργανα. Ωστόσο, από τις διεστραμμένες ορέξεις του κατηγορούμενου δεν γλίτωσε ούτε ο ανήλικος γιος της οικογένειας, ο οποίος υπέστη ασελγείς πράξεις εις βάρος του, ενώ και ο έτερος ενήλικος γιος, ο οποίος έπασχε από ψυχωσική συνδρομή και ήπια προς μέτρια νοητική υστέρηση -και ως εκ τούτου ανίκανος να αντισταθεί- βίωσε άγρια σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα του, αλλά και τη μητέρα του.

Ομολόγησαν τις πράξεις τους

Ο πατέρας ομολόγησε τις ειδεχθείς πράξεις του στην προανακριτική απολογία του, ωστόσ με την απολογία του κατά την κύρια ανάκριση ανεκάλεσε εν μέρει την προηγούμενη ομολογία του ως προς ορισμένα περιστατικά και κυρίως ως προς τη συχνότητα τέλεσης των ως άνω πράξεων.

Σε ομολογία των πράξεων που αποδίδονται στην ίδια προέβη και η μητέρα στην προανακριτική απολογία της. Ωστόσο, κατά την κύρια ανάκριση δήλωσε ότι αρνείται ορισμένες εκ των ανωτέρω πράξεις, με τρόπο όμως αόριστο. Υπέπεσε δε σε αντιφάσεις όταν απάντησε σε ερωτήσεις της ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Κω.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου