ΕΛΛΑΔΑ

Η θάλασσα βγήκε στη στεριά: Μεγάλα προβλήματα και κλειστά σχολεία σε Κεφαλονιά και Ιθάκη

η-θάλασσα-βγήκε-στη-στεριά-μεγάλα-προβ-351977

Το πέρασμα της κακοκαιρίας σε Κεφαλονιά και Ιθάκη, έκλεισε σχολεία, μετέτρεψε δρόμους σε ποτάμια και προκάλεσε προβλήματα σε γειτονιές και κεντρικούς δρόμους.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι πως τα σχολεία και στα δύο νησιά θα παραμείνουν σήμερα κλειστά, με απόφαση του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς Σταύρου Τραυλού, καθώς οι δρόμοι που έχουν μετατραπεί σε ποτάμια είναι απροσπέλαστοι.

Επιπλέον καταγράφθηκαν κατολισθήσεις, ενώ συνεχίζει να βρέχει καταρρακτωδώς. Οι περισσότεροι έχουν μείνει στα σπίτια τους για να προστατευτούν. Η κυκλοφορία ακόμα και πεζών είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα από την κακοκαιρία υπάρχουν στην Αγία Ευφημία και στο Νύφι, καθώς πλημμύρισαν υπόγεια και σπίτια, ενώ ήδη μηχανήματα βρίσκονται στον δρόμο προκειμένου οι δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τα προβλήματα μέχρι στιγμής εστιάζονται στο Νύφι, στα Δρακοπουλάτα, στην ΑγίαΕυφημία, ενώ έχει καταγραφεί μία πτώση δέντρου στα Ομαλά.

Το κρουαζιερόπλοιο Norwegian Star, προερχόμενο από τη Μύκονο αν και ήταν προγραμματισμένο να καταπλεύσει σήμερα στο Αργοστόλι, αναγκάστηκε να αποχωρήσει καθώς οι πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την πρόσδεση του.

Σύμφωνα με τον Μετεωρολογικό Σταθμό Φαρακλάτων από χθες Πέμπτη έως και τις 8 το πρωί της Παρασκευής έχουν καταγραφεί συνολικά 75 mm βροχής που αντιστοιχούν σε 75 τόνους νερού ανά στρέμμα με τα περισσότερα κατά τη διάρκεια της σημερινής νύχτας. Η θερμοκρασία υποχώρησε σημαντικά με ελάχιστη τιμή σήμερα το πρωί τους 15,8 βαθμούς Κελσίου.

Με ανάρτησή του στο διαδίκτυο, ο έπαρχος Ιθάκης προειδοποιεί για κατολισθήσεις. «Επειδή σε πολλά σημεία του Επαρχιακού Οδικού δικτύου έχουν γίνει κατολισθήσεις, παρακαλούμε τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην οδήγηση για τις επόμενες ώρες και έως ότου καθαριστούν οι δρόμοι από τα συνεργεία που έχει ορίσει η Περιφέρεια.»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, inkefalonia.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου