Δύο αστυνομικοί συνελήφθησαν για “φακελάκι” - Απαίτησαν 10.000€ για να μειώσουν πρόστιμο

Τελευταία ενημέρωση: 2019-10-03, 14:05:41
Δύο αστυνομικοί συνελήφθησαν για “φακελάκι” - Απαίτησαν 10.000€ για να μειώσουν πρόστιμο

Δύο αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθησαν έπειτα από έρευνα που διενήργησε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, κατηγορούμενοι για υπόθεση χρηματισμού. 

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, οι δύο αξιωματικοί, που υπηρετούν σε υπηρεσία της Αττικής, συνελήφθησαν 1η Οκτωβρίου, καθώς έπειτα από καταγγελία ιδιώτη, προέκυψε ότι ο ένας εξ’ αυτών απαίτησε “φακελάκι” 10.000 ευρώ ώστε να τον βοηθήσει να μειωθεί το πρόστιμο που του είχε επιβληθεί για παράνομη εργασία αλλοδαπών.

Στις 23 Σεπτεμβρίου παραδόθηκε μέρος του ποσού, ενώ προχθές, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνάντησης, παραδόθηκε άλλο ένα μέρος του ποσού σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή του συγκεκριμένου αξιωματικού. 

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για δωροληψία υπαλλήλου και παράβαση καθήκοντος, ενώ σε βάρος του δεύτερου αστυνομικού η δικογραφία αφορά στα αδικήματα της άμεσης συνέργειας σε δωροληψία υπαλλήλου και της υπόθαλψης.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
2
=