ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Novartis: Άρση ασυλίας του Λοβέρδου ψήφισε η Βουλή

υπόθεση-novartis-άρση-ασυλίας-του-λοβέρδου-ψ-353046

Ο πρώην Υπουργός Υγείας κανε λόγο για “σπείρα παλιανθρώπων” και “εκτέλεση συμβολαίων πολιτικής, ηθικής και προσωπικής εξόντωσης”

Με συντριπτική πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλης αποφάσισε την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση της Novartis. Στην ψηφοφορία που διεξήχθη 224 ψήφισαν υπέρ, έναντι ενός που καταψήφισε.

Στην ομιλία του ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ παρουσία της Φώφης Γεννηματά και σύσσωμης της ΚΟ του κόμματός του, έκανε λόγο για “σπείρα παλιανθρώπων” και “εκτέλεση συμβολαίων πολιτικής, ηθικής και προσωπικής εξόντωσης με εντολές υπουργού της προηγούμενης κυβέρνησης”. Ζήτησε την άρση τη βουλευτικής του ασυλίας ώστε να συντρίψει πρόσωπο με πρόσωπο τη σκευωρία και να αποκαλύψει τους εμπνευστές και εκτελεστές της πλεκτάνης.

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός που εγκαλείται για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας στην υπόθεση της Nobartis υποστήριξε πως όσοι ενορχήστρωσαν την υπόθεση αυτή και όσοι τους βοήθησαν θα δώσουν λόγο στη Δικαιοσύνη και «ήττα των σκευωρών θα είναι συντριπτική». «Είμαι το άλλοθι των επίορκων εισαγγελέων που συνέργησαν στην αναστάτωση της χώρας και την απόπειρα να διακόψουν τη λειτουργία της Βουλής που προϋποθέτει οπωσδήποτε και την αντιπολίτευση. Για να έχουν να πουν, οι ίδιοι και πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πως δεν αναστάτωσαν χωρίς λόγο τη χώρα, πως να, κάποια ένδειξη βρέθηκε. Αυτό παπαγάλιζαν με άνανδρο τρόπο οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ», είπε και πρόσθεσε πως «το άλλοθι όμως του παραδικαστικού και των πολιτικών του εμπνευστών στην κατάχρηση εξουσίας αποκαλύπτεται. Και κανείς δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο χαρακτηρισμό για αυτές τις πράξεις αντιπερισπασμού από εκείνον του Βουλευτή και Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής Βασίλη Κεγκέρογλου: «πρόκειται για τον τελευταίο σπασμό του Ρασπούτιν».

Θέμα νομιμότητας του αιτήματος άρσης ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου, έθεσε η Φώφη Γεννηματά. «Η υπόθεση τηε Novartis δεν είναι ένα μέρος του σκανδάλου, αλλά αποτελεί και πολιτική σκευωρία. Στήθηκε και λειτούργησε ένα παραδικαστικό κύκλωμα, σκοτεινό, το οποίο γεννήθηκε στα σπλάχνα μέρους της Δεξιάς αλλά το υιοθέτησε και το καρπώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

Παρενέβησαν ακόμη, ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Κυριάκος Βελόπουλος, αμφότεροι τάχθηκαν υπέρ της κατάργησης της ασυλίας για υπουργούς και βουλευτές.

Εν τω μεταξύ, ο Ανδρέας Λοβέρδος κατέθεσε στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών αίτηση εξαίρεσης της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, από την υπόθεση της Novartis, ενώ σε άρθρο του ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάνει λόγο για «μη νόμιμο αίτημα άρσης της ασυλίας» που πρέπει να επαναδιαβιβαστεί από τη Βουλή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου