ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός 5,1 Ρίχτερ στη Ρόδο: Στο πόδι όλο το νησί

σεισμός-51-ρίχτερ-στη-ρόδο-στο-πόδι-όλο-τ-353542

Ο Ευθύμης Λέκκας ήταν καθησυχαστικός μιλώντας στο Open TV. Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ τόνισε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,2 Ρίχτερ, εκδηλώθηκε 10 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης της Ρόδου, ενώ ήταν ιδιαίτερα έντονος και «χτύπησε» σε μικρό εστιακό βάθος (14χλμ.). «Η περιοχή δίνει σεισμούς. Δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας, δεν υπάρχουν επιπτώσεις και είμαστε σε διαρκή επικοινωνία» πρόσθεσε και ξεκαθάρισε ότι «δεν έχει καμία σχέση με τον σεισμό της Κωνσταντινούπολης».

Μιλώντας στο Open TV, ο Γιάννης Κουμέντος, δημοσιογράφος από τη Ρόδο, τόνισε ότι το νησί ταρακουνήθηκε αρκετά και ότι ο κόσμος είναι ανήσυχος, καθώς ήταν πολύ δυνατή η δόνηση και είχε και διάρκεια. «Ο κόσμος έχει βγει έξω. Κάποιοι το ένιωσαν και μέσα στο αυτοκίνητο. Υπάρχει μεγάλη ανησυχία» είπε χαρακτηριστικά.

Στον «αέρα» της «Ωρας Ελλάδος 7:00» μίλησε κι ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μέλος της επιτροπής σεισμικού κινδύνου. Επεσήμανε ότι ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια και έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Τουρκία. «Δεν υπάρχουν ζημιές που να έχουν αναφερθεί στην πολιτική προστασία του δήμου της Ρόδου», ωστόσο, δεν μπορούσε να δώσει απάντηση για το αν ήταν ο κύριος σεισμός. «Είναι πολύ νωρίς να πούμε αν ήταν ο κύριος σεισμός. Θα παρακολουθήσουμε τις επόμενες ώρες τη σεισμική δραστηριότητα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου