ΕΛΛΑΔΑ

Σεσημασμένος ανήλικος Ρομά λήστεψε ηλικιωμένο στη Λαμία

σεσημασμένος-ανήλικος-ρομά-λήστεψε-η-355094

Μέσα σε λίγη ώρα κατάφεραν οι άνδρες της Ασφάλειας να περάσουν χειροπέδες στον ληστή που πέταξε στο έδαφος έναν ηλικιωμένο για να αρπάξει τη σύνταξή του, την οποία είχε μόλις κάνει ανάληψη από τράπεζα στη Λαμία. Μάλιστα, ο μόλις 16 χρόνων Ρομά τους έχει απασχολήσει επανειλημμένα για παρόμοιες επιθέσεις.

Ο ηλικιωμένος είχε τραυματιστεί ελαφρά, καθώς έπεσε στο πεζοδρόμιο από την βίαιη επίθεση που δέχθηκε το πρωί της Δευτέρας, παρ’ όλο που χτύπησε τον δράστη με το… μπαστούνι του προσπαθώντας να τον εμποδίσει! Ο νεαρός Ρομά, που τον παρακολουθούσε από την στιγμή που βγήκε από την τράπεζα, το έβαλε στα πόδια, ωστόσο αναγνωρίστηκε από τα πλάνα που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας της περιοχής και διαπιστώθηκε ότι ήταν παλιός γνώριμος των αρχών.

Ο ανήλικος κακοποιός είχε μαζί του μόνο 550 από τα 750 ευρώ που είχε αρπάξει από την τσέπη του παντελονιού του άτυχου γεράκου. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ότι ενδέχεται να παρέδωσε μέρος της λείας του σε κάποιον συνεργό του ή να είχε κρύψει τα υπόλοιπα χρήματα σε άγνωστο προς το παρόν σημείο και η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ ερευνάται και αν ο 16χρονος έχει διαπράξει και άλλες ληστείες με θύματα ηλικιωμένους.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου