ΕΛΛΑΔΑ

«Μαϊμού» αστυνομικοί σταματούσαν ΙΧ για «έλεγχο»

μαϊμού-αστυνομικοί-σταματούσαν-ιχ-355149

Έγινε στουπί στο μεθύσι και παρίστανε τον… αστυνομικό σταματώντας αυτοκίνητα με την χρήση σειρήνας που έμοιαζε με αυτήν της ΕΛ.ΑΣ., ένας 37χρονος που κινούνταν με το όχημά του στην εθνική οδό Χαλκίδας – Λεπούρων στην Εύβοια μαζί με την 33χρονη σύντροφό του!

Οι «μαϊμού» αστυνομικοί έκαναν ηχητικό σήμα στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 20χρονος και του ζήτησαν να τους ακολουθήσει ως το αστυνομικό τμήμα Χαλκίδας. Ο νεαρός αιφνιδιάστηκε και υπάκουσε, αλλά όταν πλησίασαν στο τμήμα οι φερόμενοι ως αστυνομικοί πάτησαν γκάζι και εξαφανίστηκαν αφήνοντάς τον σύξυλο! Ο 20χρονος αντιλήφθηκε πως δεν είχαν καμία σχέση με την Αστυνομία και πήγε στο τμήμα, όπου διηγήθηκε τι είχε συμβεί.

Αμέσως ξεκίνησαν αναζητήσεις και οι αστυνομικοί εντόπισαν το Ι.Χ. αυτοκίνητο του ζευγαριού, το οποίο ακινητοποιήθηκε και ο 37χρονος οδηγός υποβλήθηκε σε αλκοτέστ, από το οποίο προέκυψε ότι τα είχε… τσούξει και, σαν να μην έφτανε αυτό, δεν διέθετε άδεια ικανότητας οδήγησης! Στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν η σειρήνα και ένα μεταλλικό κλομπ, τα οποία κατασχέθηκαν.

Το ζευγάρι συνελήφθη και σε βάρος και των δυο σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας που τους άσκησε δίωξη για αντιποίηση αρχής και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, ενώ ο 37χρονος κατηγορείται και για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου