ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Μόρια: Στο νοσοκομείο Μυτιλήνης απανθρακωμένη σορός -Φόβοι & για δεύτερο νεκρό

φωτιά-στη-μόρια-στο-νοσοκομείο-μυτιλή-356921

Τραγική κατάληξη είχε η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής στον καταυλισμό προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από το νησί, η φωτιά που ξέσπασε στη Μόρια νωρίτερα, άφησε πίσω της τουλάχιστον έναν νεκρό. Η απανθρακωμένη σορός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, με ιδιωτικό ΙΧ. Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες θέλουν από τη φωτιά να έχει πέσει νεκρό άλλο ένα άτομο.

Όπως ανέφερε νωρίτερα το τοπικό μέσο «Στο Νησί», από τη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα σε κοντέινερ στο ΚΥΤ Μόριας, θύματα να είναι μια γυναίκα και ένα μωρό.
Ο δήμαρχος Μυτιλήνης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha είπε: «Οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για δύο νεκρούς, μια μάνα κι ένα παιδάκι μέσα από τον οικίσκο. Δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη το γεγονός, αλλά, όπως φαίνεται, είναι αληθές. Τείνει η κατάσταση να ξεφύγει από τον έλεγχο».

Ο δήμαρχος Μυτιλήνης κατέληξε: «Η κατάσταση δεν είναι καλή. Κινδυνεύουμε όλοι. Είμαστε έξω από την πύλη και προσπαθούμε να συνεννοηθούμε ώστε να υπάρξει ύφεση των γεγονότων και να αποφευχθούν οι εξεγέρσεις των μεταναστών».

Από εξέγερση μεταναστών η φωτιά στη Μόρια
Σύμφωνα με το lesvospost.gr, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που φιλοξενούνται στο hot spot εξεγέρθηκαν, συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις και έβαλαν φωτιές εντός και εκτός του καταυλισμού, ζητώντας να φύγουν από εκεί.

Η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτίας σε έναν από τους οικίσκους λίγο μετά τις 5 το απόγευμα.

Στο σημείο έφτασαν πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, δέχθηκαν επίθεση από φιλοξενούμενους στον καταυλισμό.

Στον καταυλισμό βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ο διευθυντής του καταυλισμού που συλλέγουν πληροφορίες για να διαπιστώσουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

Αργότερα, στο twitter διέρρευσε βίντεο από τις προσπάθειες των πυροσβεστών να κατασβέσουν τη φωτιά, την ώρα που στο εσωτερικό του καταυλισμού επικρατούσε ένταση και αναταραχή από τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Δήμαρχος Μυτιλήνης: «Κινδυνεύουμε όλοι, ξεφεύγει από τον έλεγχο η κατάσταση»
«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, είναι τεταμένη η ατμόσφαιρα» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ο δήμαρχος Μυτιλήνης Ευστράτιος Κυτέλης.

Οπως περιέγραψε οι μετανάστες «επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικών και πυροσβεστών. Έκαναν ζημιές σε αυτοκίνητα. Η φωτιά ξεκίνησε από έναν οικίσκο και επεκτάθηκε στα κτήματα. Κάηκαν 7 οικίσκοι και κάηκαν και 7 στρέμματα ελαιώνα». Μάλιστα για τα θύματα τόνισε: «Οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για δύο νεκρούς, μια μάνα κι ένα παιδάκι μέσα από τον οικίσκο. Δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη το γεγονός, αλλά, όπως φαίνεται, είναι αληθές. Τείνει η κατάσταση να ξεφύγει από τον έλεγχο».

Ο δήμαρχος Μυτιλήνης κατέληξε: «Η κατάσταση δεν είναι καλή. Κινδυνεύουμε όλοι. Είμαστε έξω από την πύλη και προσπαθούμε να συνεννοηθούμε ώστε να υπάρξει ύφεση των γεγονότων και να αποφευχθούν οι εξεγέρσεις των μεταναστών».

Υπενθυμίζεται ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Hot Spot της Μόριας είναι απελπιστική και οι συνθήκες κάτι περισσότερο από τραγικές. Λόγω αυτού, όπως αναφέρει το lesvospost.gr μετανάστες εξεγέρθηκαν και προκάλεσαν επεισόδια με αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται εκεί.

Στις εικόνες από το σημείο φαίνεται κοντέινερ να έχει τυλιχθεί στις φλόγες και γύρω από αυτό πλήθος κόσμου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή της Μόριας έχει ξεσπάσει και άλλη πυρκαγιά, έξω από την περίφραξη, σε απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων μακριά. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν δύο PZL από αέρος, ενώ στη συνέχεια συνέδραμαν και επίγειες δυνάμεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου