ΕΛΛΑΔΑ

Δεν θα κάνουν εισπράξεις οι εφοριακοί

δεν-θα-κάνουν-εισπράξεις-οι-εφοριακοί-426252

Την άμεση αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου προκάλεσαν τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρου, περί «στοχευμένων δράσεων» αντί λευκής απεργίας, όπως το κλείσιμο των Ταμείων των ΔΟΥ ώστε να μην εισπράττονται φόροι

Με απεργίες στην είσπραξη φόρων προσανατολίζονται να απαντήσουν στην κυβέρνηση οι δημόσιοι υπάλληλοι από το φθινόπωρο, με τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, Σπύρο Παπασπύρο να τονίζει: «Δεν θα κάνουμε λευκή απεργία, θα κάνουμε στοχευμένες ενέργειες».

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Παπασπύρος είπε ότι από το φθινόπωρο θα υπάρξουν συντονισμένες δράσεις στο σύνολο του δημόσιου τομέα, φέρνοντας ως παράδειγμα το κλείσιμο ταμείων για την είσπραξη φόρων, και τόνισε ότι στόχος είναι «να μην δημιουργήσουμε προβλήματα στον πολίτη».

«Πρέπει να σταματήσουν οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Πρέπει να μπει ένας φραγμός» ανέφερε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, τονίζοντας ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι αναμένουν συγκεκριμένες προτάσεις από την κυβέρνηση.

Για την καθυστέρηση που υπάρχει στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων ο κ. Παπασπύρος τόνισε ότι ο χρόνος αναμονής είναι πάνω από τρία χρόνια, ενώ πρόσθεσε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου οι αιτήσεις θα ξεπεράσουν τις 50.000.

Παράλληλα, ο γγ της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Ηλιόπουλος τάχθηκε κατά του μέτρου που προβλέπει τη δυνατότητα άδειας πέντε ετών, άνευ αποδοχών, στο Δημόσιο.

«Υλοποιείται νόμος, για τον οποίο είχαμε εκφράσει τις χειρότερες αντιρρήσεις. Πρόκειται για ακατάλληλη και απαράδεκτη τακτική» είπε ο κ. Ηλιόπουλος.

Ο ίδιος εξέφρασε αντιρρήσεις και για τη δυνατότητα που παρέχεται στους δημοσίους υπαλλήλους να επιλέγουν μειωμένο ωράριο, με ανάλογη μείωση των αποδοχών τους, για χρονική διάρκεια μέχρι πέντε έτη.

Κόντρα με κυβέρνηση

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Ηλίας Μόσιαλος έκανε λόγο για ανεύθυνη στάση, ενώ αναρωτήθηκε: «Δεν είναι λευκή απεργία η μη είσπραξη φόρων; Παίζουμε με τις λέξεις;»

Οι δηλώσεις Παπασπύρου προκάλεσαν και την αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη. Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας δήλωσε:

«Το γεγονός πως η κυβέρνηση για ακόμα μια φορά προχωρεί κρίσιμες αλλαγές στο Δημόσιο τομέα με αποσπασματικό τρόπο δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ που ‘πυροβολεί’ επί της ουσίας το φορέα που τον πληρώνει.

» Η λογική ότι το βάρος των κινητοποιήσεων θα είναι στη μείωση των εισπράξεων του κράτους, είναι καταστροφική και επιζήμια για τη χώρα και τις θυσίες των πολιτών».

Στο θέμα παρενέβη και ο ΛΑΟΣ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του τονίζει:

«Η ελληνική κοινωνία απηυδισμένη, αηδιασμένη και κουρασμένη δεν αντέχει ούτε τους ‘βιασμούς’ της κυβέρνησης ούτε τους ‘εκβιασμούς’ των ‘καλοβολεμένων’. Πρέπει να σπάσουμε τις αλυσίδες με το φαύλο παρελθόν. Αυτή όμως η κυβέρνηση δεν έχει ούτε τον τρόπο και προφανώς ούτε τον χρόνο να το φέρει εις πέρας».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου