ΕΛΛΑΔΑ

Καταδικάστηκε για κακοποίηση ζώου ο δήμαρχος Θήρας

καταδικάστηκε-για-κακοποίηση-ζώου-ο-δ-362585

Ο κ. Σιγάλας κατηγορείτο για κακοποίηση ζώου καθώς το 2014 είχε καταγγελθεί ότι ενώ οδηγούσε στην πλατεία των Φηρών, παρέσυρε ένα σκυλί το οποίο σφηνώθηκε κάτω από το αυτοκίνητό του.

Ο ίδιος ο δήμαρχος επέμεινε στην αθωότητά του, ενώ κύκλοι του οι οποίοι μίλησαν στο newsit.gr επιβεβαίωσαν την απόφαση του δικαστηρίου, αρνήθηκαν ωστόσο να σχολιάσουν την ουσία της υπόθεσης και τόνισαν ότι ο δήμαρχος θα προσφύγει στον τρίτο βαθμό, δηλαδή θα ζητήσει αναίρεση της σε βάρος του απόφασης.

Πηγές που πρόσκεινται στον Αντώνη Σιγάλα επεσήμαναν στο newsit.gr ότι προς το παρόν η απόφαση δεν έχει καθαρογραφεί. Υποστήριξαν δε ότι αφενός στην προκειμένη περίπτωση δεν βρέθηκε ο σκύλος και αφετέρου ότι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο το οποίο επέβαλε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών στον δήμαρχο δεν δέχθηκε να καταθέσει μάρτυρας με το αιτιολογικό ότι ήταν εκείνος ο οποίος ως πρώην διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Θύρας είχε διαβιβάσει το 2014 τη σχηματισθείσα μετά τις σχετικές καταγγελίες δικογραφία. Σημείωσαν τέλος με νόημα ότι ο Αντώνης Σιγάλας είναι εκείνος που έχει δημιουργήσει το καταφύγιο ζώων στο νησί.

[newsit.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου