ΕΛΛΑΔΑ

«Στο σκαμνί» Μητρετώδης και Κούκλατζης για παράνομη είσοδο στην Τουρκία

στο-σκαμνί-μητρετώδης-και-κούκλατζ-362665

«Στο σκαμνί» καθίζει η Άγκυρα τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε… «απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη» κοντά στην Αδριανούπολη. To κατηγορητήριο που εκπόνησε ο Γενικός Εισαγγελέας Aδριανούπολης για την παραπομπή σε δίκη εκδόθηκε, και οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης μέχρι και 5 χρόνων.

Όπως ανέφερε το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, οι έρευνες για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς ολοκληρώθηκαν. Πριν από λίγες μέρες η εισαγγελία της Αδριανούπολης είχε αποφανθεί πως δεν συντρέχουν λόγοι δίωξης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών για την κατηγορία της στρατιωτικής κατασκοπείας καθώς δεν υπάρχουν «επαρκή και σαφή αποδεικτικά στοιχεία» για τη συγκεκριμένη κατηγορία.

Ωστόσο οι δηλώσεις του Μητρετώδη και Κούκλατζη πως διέσχισαν τα σύνορα και πέρασαν στην Τουρκία επειδή λόγω του χιονιού δεν διέκριναν τη συνοριακή γραμμή, δεν έπεισαν τις τουρκικές δικαστικές αρχές, αφού το κατηγορητήριο αναφέρει πως η στρατιωτική τους εμπειρία δεν συνάδει με την απώλεια προσανατολισμού.

[skai.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου