ΕΛΛΑΔΑ

Οργή για Καθηγητή στην Κέρκυρα που διδάσκει ότι ο Κολοκοτρώνης σκότωνε γυναικόπαιδα

οργή-για-καθηγητή-στην-κέρκυρα-που-διδ-367863

Ανάστατη είναι η μαθητική κοινότητα της Κέρκυρας -και όχι μόνο- μετά τη δημοσιοποίηση στο Διαδίκτυο βίντεο στο οποίο καθηγητής Χημείας σε σχολείο του νησιού καταθέτει μια αναθεωρητική προσέγγιση της ελληνικής Iστορίας, που μάλλον αποκλίνει από τα σχολικά βιβλία και από τις οδηγίες του αρμόδιου υπουργείου.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής ακούγεται να υποστηρίζει πως «ο Παύλος Μελάς είναι αμφιλεγόμενη προσωπικότητα», ενώ συμπληρώνει ότι ο Μακεδονομάχος αποτελεί χείριστο δείγμα του ελληνικού πολιτισμού και σε καμία περίπτωση δεν ήταν ήρωας.

Στη συνέχεια, όταν ένας από τους μαθητές τού λέει πως «και ο Κολοκοτρώνης ήταν Τούρκος», ο χημικός απαντά: «Σου είπα τι ήταν ο Κολοκοτρώνης. Σκότωνε γυναικόπαιδα, το έγραψε στα απομνημονεύματά του, να πας να τα διαβάσεις ο ίδιος. (…) Ο ίδιος γράφει ότι για τη χώρα μου “έκανα θρύψαλα κρανία μικρών Εβραιόπουλων”».

Τέλος, από τις «ιστορικές» αναφορές του δεν έλειψε η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, για την οποία ακούγεται να λέει: «Η Μπουμπουλίνα εξαγόρασε τη ζωή των Εβραίων της Τρίπολης, όταν τους πήρε τα κοσμήματα. Τους πήρε όλα τα χρυσαφικά και τους έσφαξε».

Το σίγουρο είναι πως ο εν λόγω καθηγητής θα προτιμούσε να διδάσκει Ιστορία, αν και χημικός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου