ΕΛΛΑΔΑ

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Λουτράκι

ολονύχτια-μάχη-με-τις-φλόγες-στο-λουτρ-374657

Η πυρκαγιά στο Λουτράκι παραμένει σε εξέλιξη, αλλά από το απόγευμα παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα, καθώς κόπασαν οι άνεμοι και έτσι έγινε δυνατό να γίνουν ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα.

Ωστόσο τα εναέρια μέσα αποχώρησαν λόγω νύχτας και το βάρος πέφτει στις επίγειες δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί και αντιμετωπίζουν αρκετές διάσπαρτες εστίες με στόχο να τις θέσουν υπό έλεγχο πριν από τις πρωινές ώρες, που προβλέπεται πάλι αύξηση της έντασης των ανέμων.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν συνολικά 108 πυροσβέστες, 23 οχήματα και 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Συνδρομή παρέχουν ένα μηχάνημα έργου του Ελληνικού Στρατού και τέσσερις υδροφόρες της Περιφέρειας και του δήμου.

Από το μεσημέρι η μάχη με τις φλόγες

Μάχη με τις φλόγες δίνουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις στην περιοχή Περαχώρας Λουτρακίου, λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε αγροτική έκταση.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικίες. Η φωτιά δεν κατευθύνεται προς την πλευρά κατοικημένης περιοχής, ενώ σημειώνεται ότι ενισχύονται συνεχώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή προκαλούν ταχεία επέκταση της πυρκαγιάς και πυκνό καπνό.

Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν δύο μονές, του Προφήτη Ηλία και του Οσίου Παταπίου και ένας οίκος ευγηρίας που βρίσκεται στην περιφερειακή οδό του Λουτρακίου.Σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική απομακρύνθηκαν από το σημείο περίπου 50 άτομα.

Στην περιοχή επιχειρούν συνολικά 108 πυροσβέστες, 23 οχήματα και 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και ο Στρατός.

Δεύτερο μέτωπο στην Κορινθία

Ένα νέο πύρινο μέτωπο ξέσπασε στην Κορινθία, αυτή την φορά στις Κεχριές, αρκετά κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 20 άνδρες της Πυροσβεστικής με 10 οχήματα, ένα ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη.

Δείτε φωτογραφίες από το πύρινο μέτωπο στις Κεχριές:

Πυρκαγιά στον Έβρο

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Κάβησος του δήμου Φερών στον Έβρο. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 41 πυροσβέστες, 11 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 2 PZL.

Πηγή video – φωτογραφίες: korinthostv.gr, Greekradio web channel

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου