ΕΛΛΑΔΑ

Λαγονήσι: Σε εξέλιξη φωτιά κοντά σε σπίτια -Εντολή εκκένωσης

λαγονήσι-σε-εξέλιξη-φωτιά-κοντά-σε-σπί-376487

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι στο Λαγονήσι στο ύψος του Grand Resort. Οι φλόγες καίνε χαμηλή βλάστηση, ενώ στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες οικίες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά είναι κοντά σε σπίτια και επί τόπου σπεύδουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και συγκεκριμένα 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 συντονιστικό.

Ο δήμαρχος της περιοχής Πέτρος Φιλίππου έκανε έκκλησε σε κατοίκους στην περιοχή να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Λίγο αργότερα, με εισήγηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας ξεκίνησε, λίγο πριν τις 2:30 μ.μ., η απομάκρυνση των κατοίκων που διαμένουν στην περιοχή της Σαρωνίδας, όπου είναι σε πλήρη εξέλιξη η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 13:30, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Παράλληλα ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης και πλέον στην περιοχή επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 19 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ και τέσσερα ελικόπτερα. Στο μεταξύ από την αστυνομία διακόπηκε η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, από το ύψος της Λ. Καλυβίων, μέχρι την οδό Κρέσνας, καθώς και στην οδό Παπαφλέσσα, από την Λ. Καλυβίων έως την οδό Π. Μέλα.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου