ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη ΧΑ: Οκτάμηνη ποινή φυλάκισης σε Λαγό και Μίχο

δίκη-χα-οκτάμηνη-ποινή-φυλάκισης-σε-λα-376929

Το Τριμελές Πλημμελλειοδικείο Αθήνας επέβαλε οκτάμηνη ποινή φυλάκισης με αναστολή στους χρυσαυγίτες πρώην βουλευτές Γιάννη Λαγό και Νίκο Μίχο.

Η ποινή αφορά στην εμπλοκή τους στην επίθεση στον κοινωνικό χώρο Συνεργείο.

Άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινή 11 μηνών, καθώς ήταν μέλη του τάγματος εφόδου, όλοι τους με αναστολή.

Οι δύο πρώην βουλευτές καταδικάστηκαν για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και οι υπόλοιποι για τη φυσική αυτουργία της ίδιας πράξης. Δεν αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό παρά σε έναν μόνο κατηγορούμενο.

Το δικαστήριο απάλλαξε των κατηγοριών τους άλλους δύο από τους εννέα κατηγορούμενους, ενώ για όλους, υιοθετώντας την εισαγγελική εισήγηση, έπαυσε την ποινική δίωξη την πράξη της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της ηθικής αυτουργίας σε αυτή.

Την Τρίτη η εισαγγελέας Έδρας είχε ζητήσει την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων, χωρίς να μπει στην ουσία της υπόθεσης, επικαλούμενη μόνο αλλαγές του Ποινικού Κώδικα.

Στις 10 Ιουλίου του 2013, στις 19.30 το απόγευμα, στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Συνεργείο στην Ηλιούπολη πραγματοποιούνται μαθήματα Αγγλικών σε ανήλικους. Εκείνη την ώρα, περίπου 50 μηχανάκια πλησιάζουν οργανωμένα το χώρο και κάνουν επίθεση. Ανάμεσά τους, σύμφωνα με το πόρισμα των εφετών ανακριτριών είναι και ο Γιάννης Λαγός, ο Νίκος Μίχος κι ένα βουλευτικό αυτοκίνητο. Εκτός από την καταστροφή του χώρου με σπασίματα, επίθεση δέχτηκε κι ο Παναγιώτης Δριμυλής, ο οποίος έφερε βαρύτατα τραύματα.

Φωτογραφικό ντοκουμέντο από την επίθεση στο «Συνεργείο», το οποίο έχει αποκαλύψει η «Εφ.Συν.». Αριστερά, στη μηχανή ο πρώην βουλευτής της Χ.Α. Ν. Μίχος

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου