ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονίζει η περιγραφή της μάνας για το πώς το ροτβάιλερ επιτέθηκε στο κοριτσάκι της

συγκλονίζει-η-περιγραφή-της-μάνας-για-377552

Τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στα Γλυκά Νερά, όπου ένα κοριτσάκι μόλις δύο μηνών έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση που δέχτηκε από τον σκύλο της οικογένειας, ράτσας ροτβάιλερ. Το παιδί μεταφέρθηκε νεκρό στο Παίδων Πεντέλης, ενώ η μητέρα του παραμένει σε κατάσταση σοκ. Η αστυνομία, στο μεταξύ διερευνά τις ακριβείς συνθήκες του τραγικού συμβάντος.

Το χρονικό της τραγωδίας

Την ώρα της τραγωδίας, στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου στην οδό Κυκλάδων βρισκόταν μόνο η μητέρα μαζί με το δύο μηνών κοριτσάκι της και τον Βερόν, τον σκύλο ράτσας ροτβάιλερ της οικογένειας. Τα τρία μεγαλύτερα παιδιά της, τα είχε πάει νωρίτερα ο πατέρας στο σχολείο.Το ροτβάιλερ επιτέθηκε στο βρέφος κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, με τη μητέρα να καταβάλει υπερπροσπάθεια για να σώσει το μωρό της. Όπως δήλωσε η ίδια στους αστυνομικούς, το ροτβάιλερ κατασπάραξε το κοριτσάκι της, χωρίς να προλάβει να αντιδράσει.

Στην κατάθεση της δήλωσε: «Ο σύζυγός μου ήταν στην εργασία του. Εγώ ήμουν στο μπάνιο και καθάριζα. Το μωρό το είχα αφήσει στο σαλόνι, ενώ το ροτβάιλερ ήταν στο μπαλκόνι. Ξαφνικά ο σκύλος αγρίεψε τόσο πόλυ, που έσκισε τη σίτα της μπαλκονόπορτας και μπήκε στο σπίτι. Άρπαξε κατευθείαν το μωρό και άρχισε να το χτυπάει σε τοίχους και έπιπλα».

Με δύναμη ψυχής κατάφερε να βγάλει από τα δόντια του σκύλου το βρέφος και ως νοσηλεύτρια προσπάθησε να του δώσει τις πρώτες βοήθειες. Χωρίς να χάσει χρόνο μπήκε στο αυτοκίνητό της και μετέφερε στο Παίδων Πεντέλης το μωρό. Το προσωπικό κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες να το επαναφέρει στη ζωή, αλλά όταν το βρέφος έφτασε στο νοσοκομείο, στις 9:40 το πρωί, ήταν ήδη νεκρό.

Ο αναπληρωτής διοικητής του Παίδων Πεντέλης, μιλώντας στην κάμερα του Open TV ανέφερε πως το βρέφος «δεν αντιδρούσε σε ερεθίσματα και δεν είχε επαφή με το περιβάλλον. Έφερε σε όλο τον κορμό αιματηρές εκδορές και εκχυμώσεις».

Η περιγραφή στο ρεπορτάζ του Open TV από τον μοναδικό άνθρωπο που είδε τελευταία φορά το βρέφος με τη μητέρα του συγκλονίζει: «(H μητέρα) Κατεβαίνει με το μωρό στο χέρι, τρέχοντας στο αυτοκίνητο, βάζει μπροστά και εξαφανίστηκε».

Οι γονείς αλλά και η γιαγιά του βρέφους προσήχθησαν, ενώ μόνο η μητέρα συνελήφθη, κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Η μητέρα με προφορική εντολή του εισαγγελέα έχει αφεθεί ελεύθερη.

«Το μωρό αυτό το γέννησε με πολλή προσπάθεια»

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν φίλοι της οικογένειας και γείτονες, το σκυλί ζήλευε πολύ το μωρό, για αυτό και το έβγαζαν στο μπαλκόνι. Το σκυλί απομάκρυνε από το σπίτι φιλοζωική οργάνωση και αναμένεται να μείνει εκεί μέχρι να κριθεί ποιο θα είναι το μέλλον του.

Το ζευγάρι ήρθε στην περιοχή πριν από περίπου ένα χρόνο. Η μητέρα έχει τρία αγόρια και ήθελε πάντα να αποκτήσει ένα κοριτσάκι και τα κατάφερε μετά από μια πολύ δύσκολη εγκυμοσύνη. Μάλιστα, σύμφωνα με τη γιαγιά της οικογένειας, η μητέρα είχε προγραμματίσει να κάνει ένα χειρουργείο που κρίθηκε απαραίτητο μετά τον τοκετο. Τα τρία αγόρια δεν γνωρίζουν ακόμη τι έχει συμβεί με το μικρό τους αδερφάκι και αναμένεται να τους το πουν με τη βοήθεια ειδικού ψυχολόγου.

[ethnos.gr/]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου