ΕΛΛΑΔΑ

Παραβίασε την άδειά του ο δολοφόνος του επιχειρηματία Δημήτρη Ζουγανέλη στη Μύκονο

παραβίασε-την-άδειά-του-ο-δολοφόνος-το-378602

Την άδειά του παραβίασε, την Πέμπτη, ο καταδικασθείς για τη δολοφονία του επιχειρηματία Δημήτρη Ζουγανέλη.

Ο Πολωνός μαζί με έναν ακόμη άνδρα και μία γυναίκα, φίλη του θύματος, συνελήφθησαν το 2010 για τη δολοφονία του 73χρονου επιχειρηματία στη Μύκονο. Η 28χρονη που διατηρούσε σχέση με τον επιχειρηματία, ενώ βρισκόταν στην πατρίδα της, ενημέρωσε τους δυο ομοεθνείς της ότι το θύμα φυλάσσει στην οικία του μεγάλο χρηματικό ποσό. Οι δύο άντρες αποφάσισαν να μεταβούν στη Μύκονο και να ληστέψουν τον επιχειρηματία.

Οταν έφτασαν στο νησί, μετέβησαν στην οικία του επιχειρηματία και όταν διαπίστωσαν πως απουσιάζει έφυγαν. Λίγο μετά η 28χρονη επικοινώνησε με το θύμα από το πολωνικό κινητό προκειμένου να μην αντιληφθεί ότι βρίσκεται στην Ελλάδα. Αφού βεβαιώθηκε ότι θα επιστρέψει σε λίγο σπίτι του, ειδοποίησε τους ομοεθνείς τους, οι οποίοι τον αιφνιδίασαν. Οι δράστες τον ακινητοποίησαν και τον έδεσαν με καλώδιο, ενώ τον χτύπησαν με αιχμηρό αντικείμενο σε διάφορα μέρη του σώματός του και στο κεφάλι, σκοτώνοντάς τον.

Στην 28χρονη επεβλήθη ισόβια κάθειρξη και 17 χρόνια φυλάκιση και ισόβια κάθειρξη και 20 χρόνια φυλάκιση στον ομοεθνή φίλο της, ενώ ο τρίτος κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και ένοχος για συμμετοχή στη ληστεία και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 14 χρόνων.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου