ΕΛΛΑΔΑ

Ο ναυαγοσώστης που έσωσε βρέφος από βέβαιο θάνατο στη Χερσόνησο

ο-ναυαγοσώστης-που-έσωσε-βρέφος-από-βέ-380234

Όπως είπε ο ναυαγοσώστης μιλώντας στο newsit.gr, το παιδί, όταν εκείνος πλησίασε, δεν ανέπνεε. Σύμφωνα με τον Μιχάλη Αεράκη, «το παιδάκι είχε κάνει εμετό και έπινε ταυτόχρονα νερό και πνίγηκε, έχασε τις αισθήσεις του». «Είχε παγώσει και είχε γίνει άσπρο σαν την πετσέτα», συμπλήρωσε.

Δίχως να χάσει χρόνο, ο 40χρονος ναυαγοσώστης πλησίασε το επτά μηνών μωρό και το έσωσε από βέβαιο θάνατο. «Ήμουν αρκετά ψύχραιμος, ήξερα ότι θα κάνω ό,τι πρέπει, ξέρω τη δουλειά μου, άρπαξα το παιδί, του έκανα μαλάξεις στο στομαχάκι του, εφάρμοσα την παλάμη μου, και το πίεζα μαλακά, του έκανα μαλάξεις στυλ Χάιμλιχ. Το χτυπούσα πεντέ φορές στην πλάτη και του έκανα και τις μαλάξεις αυτές» ανέφερε.

Όπως εξήγησε ο ίδιος στο newsit.gr, ζήτησε από τους γονείς του μωρού να το μεταφέρουν στο νοσοκομείο. «Τους είπα να πάνε το παιδί στο νοσοκομείο να το κοιτάξουν προληπτικά για γαστρορραγία μήπως το τραυμάτισα κατά λάθος και να ελέγξουν αν έχει υγρό στους πνεύμονες και δημιουργηθεί πνευμονικό οίδημα».
Σύμφωνα με πληροφορίες, το βρέφος, παιδί Ρώσων τουριστών, ήταν άρρωστο τις τελευταίες ημέρες και σήμερα κατά τη διάρκεια του φαγητού προκλήθηκε πνιγμονή.

[newsit.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου