ΕΛΛΑΔΑ

Καταζητούμενος συνελήφθη με οπλοστάσιο και κοκαΐνη στη Σαντορίνη

καταζητούμενος-συνελήφθη-με-οπλοστά-385907

Τις διασυνδέσεις με τον εγχώριο υπόκοσμο ερευνούν οι αστυνομικοί του τμήματος Θήρας για έναν 43χρονο αλλοδαπό που συνέλαβαν με οπλοστάσιο και ναρκωτικά στην Σαντορίνη, όταν προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο Ευρωπαϊκά Εντάλματα Σύλληψης από τις αρχές της Πολωνίας!

Ο καταζητούμενος, που είχε καταδικαστεί σε πολυετείς ποινές φυλάκισης για οικονομικές απάτες, κλοπές και διαρρήξεις, ήταν εφοδιασμένος με πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης. Με αυτά, είχε καταφέρει να φτάσει στην Ελλάδα και να καταλύσει σε ένα από τα πιο τουριστικά νησιά φέρνοντας μαζί του -ή καταφέρνοντας να εξασφαλίσει από ντόπιους κακοποιούς- τον… εξοπλισμό του!

Στο πλαίσιο έρευνας που έγινε το μεσημέρι της Τρίτης με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε. στο κατάλυμα του 43χρονου στη Σαντορίνη, βρέθηκαν ένα πιστόλι που έφερε χειροποίητο σιγαστήρα, μια χειροβομβίδα αμυντικού τύπου, ένας πυροκροτητής χειροβομβίδας, οκτώ φυσίγγια πυροβόλου όπλου, αλλά και κοκαΐνη βάρους 7,9 γραμμαρίων.

Όλα κατασχέθηκαν και το όπλο εστάλη για βαλλιστική εξέταση, ώστε να εξακριβωθεί αν έχει χρησιμοποιηθεί και σε ποια περίπτωση. Παράλληλα, στην κατοχή του αλλοδαπού, βρέθηκαν πέντε σκληροί δίσκοι και οι αστυνομικοί προσπαθούν να ανακτήσουν τα ψηφιακά δεδομένα που ήταν αποθηκευμένα σε αυτούς, με την ελπίδα ότι θα αποκαλύψουν τις δραστηριότητες του καταζητούμενου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο 43χρονος αλλοδαπός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου που του απήγγειλε κατηγορίες για παράνομη κατοχή όπλου, πολεμικού υλικού, ναρκωτικών και πλαστογραφία πιστοποιητικών και κρατείται ώσπου να απολογηθεί στον ανακριτή, ενώ ταυτόχρονα δρομολογείται η διαδικασία για την έκδοσή του στην Πολωνία που τον αναζητούσε.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου