ΕΛΛΑΔΑ

Η ΝΔ διέγραψε στέλεχος της για ρατσιστικό σχόλιο

η-νδ-διέγραψε-στέλεχος-της-για-ρατσιστ-387585

Φραστική επίθεση σε πρόσφυγα από το Ιράν μέσω twitter εξαπέλυσε το μέλος του τομέα υγείας της ΝΔ και πρώην πρόεδρος του Νοσοκομείου «Ελπις», Θεόδωρος Γιάνναρος. Το θέμα απασχόλησε και την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να κρατάει αποστάσεις από τις δηλώσεις, ενώ η Νέα Δημοκρατία αφού ξεκίνησε πειθαρχικές διαδικασίες κατέληξε στη διαγραφή του εν λόγω στελέχους.

“Με απόφαση του Γραμματέα της ΠΕ της ΝΔ κ. Γιώργου Στεργιου διαγράφεται ο κ. Γιάνναρος Θεόδωρος του Δημητρίου απο μέλος του κόμματος και χάνει όλα τα δικαιώματα και τα αξιώματα που απορρέουν απο την ιδιότητα αυτή” ανέφερε η ανακοίνωση του κόμματος.

Όλα ξεκίνησαν όταν σε ανάρτηση του ο Arash Hampay έγραψε στα Αγγλικά: «Φασίστες, είμαι εντάξει στη νέα μου πατρίδα, θα συνεχίζω τις δράσεις για να αλλάξω την πόλη μου. Η πόλη μας πρέπει να καθαρίσει από τον φασισμό».

Ο κ. Γιάνναρος παρενέβη στο ποστ γράφοντας «θα πας εκεί από όπου ήρθες, πίθηκε».

Λίγη ώρα αργότερα το μέλος του τομέα Υγείας της ΝΔ επανήλθε στο θέμα αναφέροντας τα εξής: «Δεν θα έπρεπε το ζώο αυτό που έρχεται ως συριζοκαλεσμένος, μόλις φθάνει βγάζει σελφι με το iPhone του, μας βρίζει χυδαία & ονομάζει την Ελλάδα… νέα πατρίδα του; Εγώ την πατρίδα μου δεν τη χαραμίζω για αποβράσματα! Κυκλοφορήσετε τη φώτο, να βρεθεί & να τα πει αυτά στην αστυνομία!».

Πέτσας: Τέτοιες δηλώσεις δεν έχουν θέση στη Νέα Δημοκρατία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ρωτήθηκε σχετικά και δήλωσε πως δεν είναι ενήμερος ωστόσο, φρόντισε να λάβει αποστάσεις λέγοντας πως «τέτοιες δηλώσεις δεν έχουν θέση στη Νέα Δημοκρατία».

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου