ΕΛΛΑΔΑ

Επιμένει για τα ταξί ο Γ. Ραγκούσης

επιμένει-για-τα-ταξί-ο-γ-ραγκούσης-428389

 

Σε διασταυρούμενα πυρά έχει βρεθεί ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Ραγκούσης για τους χειρισμούς του στο θέμα του ανοίγματος του επαγγέλματος των ιδιοκτητών ταξί.

Εκτός της κριτικής από την αντιπολίτευση και της επιμονής των αυτοκινητιστών να συνεχίσουν την επ’ αόριστον απεργία τους, με μορφές κινητοποίησης που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, ο κ. Ραγκούσης δέχεται βολές και εκ των έσω και μάλιστα χθες λίγο πριν συνεδριάσει ο ΚΤΕ Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος, πάντως, δηλώνει για άλλη μια φορά αποφασισμένος να προχωρήσει.

«Οι οδηγοί ταξί έχουν την ευθύνη για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί», υποστήριξε ο υπουργός Υποδομών, μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Ραγκούσης, κατά την ενημέρωση του ΚΤΕ Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ για το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος, εν μέσω έντονων αντιδράσεων των ιδιοκτητών.

Ο κ. Ραγκούσης τόνισε πως ο ίδιος ήταν από την αρχή ανοικτός στο διάλογο, ψέγοντας τους ιδιοκτήτες πως αντίθετα, προχώρησαν σε κινητοποιήσεις. « Εγώ από την αρχή ήμουν ξεκάθαρος. Είμαι ανοιχτός στο διάλογο.

Ενώ είχαμε συμφωνήσει για διάλογο, οι ιδιοκτήτες προχωρούν σε γενική συνέλευση, αποφασίζουν κλείσιμο αεροδρομίων, δρόμων, λιμανιών και αρχαιολογικών χώρων. Όταν απέναντι μας είχαν δεσμευθεί ότι θα κάνουνε διάλογο, τη στιγμή που δεν έχουν ακούσει ποιες είναι οι προτάσεις μας.

Δεν μπορούν να εξηγήσουν λογικά το πώς τη μία μέρα κατέθεσαν προτάσεις και την επόμενη, χωρίς δική μας απάντηση, προχώρησαν στους αποκλεισμούς αεροδρομίων και λιμανιών με αποφάσεις που έλαβαν», σχολίασε ο υπουργός.

Απάντησε στις επικρίσεις για το γεγονός ότι δεν εφαρμόζεται στην Ελλάδα ό,τι ισχύει στην Ευρώπη, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχουν κανόνες που να ισχύουν ενιαία σε όλη την Ευρώπη. Κάθε χώρα διαθέτει το δικό της πλαίσιο λειτουργίας στο θέμα των ταξί», ενώ κατηγόρησε ευθέως τους ιδιοκτήτες ταξί, λέγοντας ότι «επιχείρησαν να πλήξουν καίρια την τουριστική οικονομία, επιχειρώντας να εκβιάσουν την κυβέρνηση».

Επιθέσεις στον Γ. Ραγκούση

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λ.Γρηγοράκος τόνισε πως μια λύση είναι και η παραίτηση του υπουργού Μεταφορών

«Υπάρχουν κάποιοι που νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα χωρίς να ρωτάνε, νομίζουν ότι είναι πανίσχυροι» δήλωσε ο βουλευτής Λακωνίας και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να είχε «μαζέψει» τον κ. Ραγκούση και τον κ. Ρέππα ώστε να σταματήσει αυτή η κατάσταση.

Ο βουλευτής Νίκος Σαλαγιάννης δήλωσε στον Real Fm ότι υπάρχουν και λανθασμένοι χειρισμοί από πλευράς Γ.Ραγκούση: «Όταν υπάρχει ένα εύφλεκτο περιβάλλον όπως είναι το κοινωνικό περιβάλλον σήμερα με αυτές τις συνθήκες που επικρατούν στην κοινωνία, δεν μπορείς με κανένα τρόπο να επιτρέπεις ούτε να πέσει ούτε ένα σπίρτο κάτω».

Ο Δημήτρης Λιντζέρης εντόπισε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στους χειρισμούς του κ. Ραγκούση. «Ο χειρισμός παίζει απόλυτο ρόλο στην πολιτική. Είναι ένα λάθος του υπουργού» επισήμανε και πρόσθεσε πως χρειάζεται διάλογος για να επιλυθεί το ζήτημα

Από την πλευρά του, ο Γ.Ραγκούσης απαντά πως το πραγματικό ερώτημα είναι εάν θα εφαρμοστεί ο νόμος ή αν θα υποκύψει η κυβέρνηση στο μικροπολιτικό κόστος και στα επιμέρους συμφέροντα συντεχνιών.

«Ο κ. Γρηγοράκος ζητά την παραίτηση μέλους της κυβέρνησης που προωθεί την εφαρμογή ενός Νόμου, που και ο ίδιος ο βουλευτής ψήφισε πριν από 4 μόλις μήνες, και σύμφωνα με τον οποίο συντελέστηκε η απελευθέρωση όλων των επαγγελμάτων από τις 2 Ιουλίου», τόνισε.

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου