ΕΛΛΑΔΑ

Κυκλώνουν τη Βουλή σήμερα τα ταξί

κυκλώνουν-τη-βουλή-σήμερα-τα-ταξί-428677

Τη διάθεση της κυβέρνησης να εξετάσει το θέμα των ΤΑΞΙ εκ νέου, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο υπουργός Επικρατείας κ. Ηλίας Μόσιαλος, αργά το απόγευμα. Η κυβέρνηση με αυτή την κίνηση, εκτιμάται ότι κάνει ένα βήμα πίσω αφού δηλώνει πως θέλει άμεσα να συνεχιστεί ο διάλογος, ο οποίος προ ημερών είχε οδηγηθεί σε αδιέξοδο.

Ο κ. Μόσιαλος δήλωσε χαρακτηριστικά πως «συνεχίζουμε το διάλογο με τους ιδιοκτήτες ταξί με στόχο την απελευθέρωση του επαγγέλματος με συγκεκριμένους κανόνες» φράση που πολλοί επισημαίνουν ότι ενδεχομένως να αποτελεί και έμμεσο άδειασμα του Υπουργού Γιάννη Ραγκούση.

Η ανακοίνωση ήρθε ένα εικοσιτετράωρο πριν την συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ και ενώ πολλοί βουλευτές την τελευταία εβδομάδα έχουν εκδηλώσει τις επιφυλάξεις τους σχετικά με την απελευθέρωση του επαγγέλματος, αλλά και τον τρόπο που γίνεται αυτός.

Η σημερινή ημέρα, πάντως χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς χιλιάδες ταξί από την επαρχία προγραμματίζουν να πορευτούν προς την Αθήνα, προκειμένου οι ιδιοκτήτες τους να ενωθούν με τους συναδέλφους τους της Αττικής, οι οποίοι έχουν προαναγγείλει μεγάλη συγκέντρωση έξω και γύρω από τη Βουλή, τη στιγμή που ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Ραγκούσης, θα εξηγεί στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, όπου έχει κληθεί, την πολιτική, που ακολουθεί στο θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος.

Ο Υπουργός ωστόσο φαίνεται να επιμένει στις θέσεις του, χαρακτηρίζει αδικαιολόγητες τις κινητοποιήσεις των επαγγελματιών αυτοκινητιστών και τους διαμηνύει να περιμένουν τις δικές του προτάσεις, πάνω στις οποίες θα αρχίσει ο διάλογος, όχι για το αν θα ανοίξει το επάγγελμα, ή μη, αλλά για το πώς θα εφαρμοστεί ό,τι είναι να εφαρμοσθεί.

Επίθεση από Ν.Δ

στην Κυβέρνηση

Επίθεση στον πρωθυπουργό, τον οποίο χαρακτηρίζει "ανεύθυνο παρατηρητή" εξαπολύει η ΝΔ για το θέμα της απεργίας των ταξί.

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης ζητά από τον Γιώργο Παπανδρέου να πάρει σαφή θέση στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ των κκ Ρέππα και Ραγκούση, οι οποίοι όπως τονίζει συνεχίζουν την προσωπική τους βεντέτα σε βάρος της κοινωνίας και της οικονομίας, υπονομεύοντας τη βαριά μας βιομηχανία, τον Τουρισμό.

Όπως επισημαίνει ο κ. Μιχελάκης, ο κ. Ρέππας επιμένει στη ρύθμιση που είχε αποφασίσει, η οποία συνέδεε τον αριθμό των αδειών με τον πληθυσμό κάθε περιοχής, ενώ ο κ. Ραγκούσης "αδειάζει", για μια ακόμη φορά, τον προκάτοχό του και ρίχνει λάδι στη φωτιά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι ρυθμίσεις Ρέππα ευνοούν «αγοραπωλησίες αδειών με μαύρα χρήματα», τη φοροδιαφυγή και την παραοικονομία.

"Μπροστά σε όλα αυτά, ο πρωθυπουργός οφείλει να πάρει θέση και να πει, επιτέλους, με ποιόν συμφωνεί: Με τον κ. Ραγκούση ή τον κ. Ρέππα; Γιατί δεν μπορεί να έχει δώσει την έγκρισή του στη ρύθμιση Ρέππα και ταυτόχρονα να συμφωνεί με τον κ. Ραγκούση, ο οποίος επιχειρεί να επιβάλει τα ακριβώς αντίθετα", δηλώνει ο εκπρόσωπος της ΝΔ, ο οποίος υπενθυμίζει πως θέση του κόμματός του είναι η απελευθέρωση του επαγγέλματος με τους ίδιους κανόνες που ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης».

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου