ΕΛΛΑΔΑ

Αντιεξουσιαστικό παρκούρ στις ταράτσες κτιρίων των Εξαρχείων

αντιεξουσιαστικό-παρκούρ-στις-ταράτ-396354

Αντιεξουσιαστικό ΠΑΡΚΟΥΡ στις ταράτσες κτιρίων των Εξαρχείων. Πρόκειται για μια περίεργη ακτιβιστική αντίδραση στις εκκενώσεις των τεσσάρων καταλήψεων, η οποία καταγράφηκε.

Άγνωστοι άτομα μπήκαν σε πολυκατοικία κτιρίου στην Σπύρου Τρικούπη και κατευθύνθηκαν στην ταράτσα της. Από εκεί πηδώντας από ταράτσα σε ταράτσα, πέντε διαδοχικών πολυκατοικιών, βρέθηκαν σε αυτή της Σπύρου Τρικούπη 17, το κτίριο που εκκενώθηκε το πρωί της Δευτέρας. Φαίνεται να παραβίασαν είσοδο του κλιμακοστασίου και από το μπαλκόνι του 1ου ορόφου, κρέμασαν ένα πανό υπέρ των καταλήψεων και αντίδρασης στις εκκενώσεις. Η κίνησή τους δεν έγινε άμεσα αντιληπτή από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν έξω από το κτίριο. Όταν εντοπίστηκε το πανό, κάποιοι αστυνομικοί μπήκαν στο εσωτερικό του κτιρίου χωρίς να διαπιστώσουν είσοδο των ατόμων σε αυτό. Και στα τέσσερα κτίρια που εκκενώθηκαν, οι είσοδοι των κτιρίων… χτίστηκαν, ενώ μετά τις αναρριχήσεις στις ταράτσες θα τοποθετηθούν και «αγκαθωτά» σύρματα παρεμπόδισης της πρόσβασης σε αυτά.

Έντεκα είναι τα υποψήφια προς… εκκένωση κτίρια στα Εξάρχεια. Για τα συγκεκριμένα κτίρια έχουν υποβληθεί μηνύσεις από τους ιδιοκτήτες και το Δημόσιο, και έχουν εκδοθεί ισάριθμες εισαγγελικές παραγγελίες για την εκκένωσή τους. Είναι 11 από τις 18 ενεργές καταλήψεις των Εξαρχείων, από ένα σύνολο 47 κτιρίων που βρίσκονται υπό κατάληψη στην Αθήνα. Ανάμεσά τους και κτίριο του δημοσίου που αποτελεί το προπύργιο γνωστής αναρχικής ομάδας.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν πως οι τέσσερις καταλήψεις που εκκενώθηκαν, ήταν οι σχετικά «ανώδυνες», ενώ για τις υπόλοιπες ενδεχομένως υπάρχουν δυναμικές, ίσως και επικίνδυνες αντιδράσεις. Ο αστυνομικός προβληματισμός δεν αφορά το επιχειρησιακό σκέλος της εκκένωσής τους αλλά το πως θα υπάρχει αστυνομική «εγκατάσταση», σε δύσκολα γεωγραφικά σημεία της περιοχής, προκειμένου να αποφευχθούν οι ανακαταλήψεις των συγκεκριμένων κτιρίων.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου