ΕΛΛΑΔΑ

Διαψεύδουν το Yπ.Ανάπτυξης & ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τα περί ανοικτών καταστημάτων τις Κυριακές

διαψεύδουν-το-yπ-ανάπτυξης-ο-κυβερνητ-398493

Διαψεύδει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μέσω του ΣΚΑΪ τα δημοσιεύματα, ότι το υπουργείο σχεδιάζει την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ερωτηθείς για όσα αναφέρονταν σε δημοσίευμα των Νέων, για το εάν πράγματι το υπουργείο σκέπτεται να επιτρέψει το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου, είπε: «Θέλω να είμαι απολύτως σαφής, όχι. Δεν υπάρχει καμία τέτοια συζήτηση στο υπουργείο Ανάπτυξης. Το θέμα των Κυριακών έχει ρυθμιστεί επαρκώς από την προηγούμενη κυβέρνηση».

«Ο εμπορικός κόσμος της χώρας είναι διχασμένος σε αυτό το θέμα. Έχουμε ανοίξει αρκετές πρωτοβουλίες στο υπουργείο Ανάπτυξης αλλά αυτή (σ.σ. το άνοιγμα τις Κυριακές) δεν είναι μία από αυτές», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Επίσημη διάψευση και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα

Τα πράγματα στη θέση τους βάζει όμως και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν τίθεται θέμα ανοίγματος των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου.

«Ο μεταρρυθμιστικός οίστρος της Κυβέρνησης δεν αφορά ζητήματα όπως αυτό», είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μιλώντας στον ΑΝΤ1, σχολιάζοντας τα σχετικά σημερινά δημοσιεύματα για λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές, λέγοντας ότι «η Κυβέρνηση στηρίζει την μεσαία τάξη και τους ανθρώπους της αγοράς και δεν πρόκειται να βάλει μια “βόμβα” στα θεμέλια αυτής της “συμφωνίας” που έχει μαζί τους».

Στόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η όσο ευρύτερη, ει δυνατόν και η πλήρης απελευθέρωση της λειτουργίας των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης τις Κυριακές.

Τι ισχύει έως σήμερα για τις Κυριακές

Σήμερα, τα καταστήματα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν, προαιρετικά, οκτώ Κυριακές τον χρόνο. Εκτός αυτών, η προηγούμενη κυβέρνηση προέβλεπε την λειτουργία καταστημάτων και τις Κυριακές, κατά την θερινή περίοδο και σε τουριστικές περιοχές.

Κατά τα λοιπά, οι εργάσιμες εμπορικά Κυριακές είναι:

  • Την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των δύο τακτικών εκπτωτικών περιόδων.
  • Τις δύο Κυριακές πριν από την ημέρες των Χριστουγέννων.
  • Την Κυριακή των Βαΐων.
  • Την τελευταία Κυριακή κάθε έτους.

Δύο Κυριακές κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων, που καθορίζονται με απόφαση του οικείου Αντιπεριφερειάρχη σύμφωνα με την περίπτωση β’ της παραγράφου 1 του άρθρου 15 του παρόντος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου