ΕΛΛΑΔΑ

«Σκούπα» της ΕΛ.ΑΣ. στα υπό κατάληψη κτίρια στα Εξάρχεια: 143 μετανάστες στο Αλλοδαπών

σκούπα-της-ελ-ασ-στα-υπό-κατάληψη-κτί-398608

Μεγάλη επιχείρηση στήθηκε τα ξημερώματα από την αστυνομία σε τέσσερα κτίρια υπό κατάληψη στα Εξάρχεια.

Αποτέλεσμα της σημερινής επιχείρησης στα Εξάρχεια ήταν να μεταφερθούν συνολικά 143 άτομα στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις συγκεντρώθηκαν το πρωί στην οδό Σπύρου Τρικούπη και συγκεκριμένα σε δύο κτίρια στα οποία υπήρχαν αλλοδαποί. Η αστυνομία προχώρησε σε εξακρίβωση στοιχείων για να διαπιστωθεί ποιοι διέθεταν χαρτιά παραμονής και ποιοι όχι, ενώ ταυτόχρονα έγινε έρευνα και για ναρκωτικά.

Στη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας συμμετείχαν η Δίωξη Ναρκωτικών αλλά και άντρες των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ, όπως και ελικόπτερο.

Πάνω από 140 μετανάστες

Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί άτομα στα τρία κτίρια και γίνονται προσαγωγές μεταναστών που υπολογίζονται περισσότεροι από 140. Αναλυτικά, από την κατάληψη της Σπύρου Τρικούπη 17 βγήκαν περίπου 60 μετανάστες. Ενώ από αυτήν της Σπύρου Τρικούπη 19 βγήκαν περίπου 70. Είναι μάλιστα η δεύτερη φορά που εκκενώνονται. Έγιναν μηνύσεις από τους ιδιοκτήτες και δόθηκαν εισαγγελικές παραγγελίες για την εκκένωση τους.

Mετά την αστυνομική επιχείρηση με την απομάκρυνση των μεταναστών, συνεργεία του Δήμου Αθηναίων έχουν μπει στα κτίρια και καθαρίζουν.

Η ΕΛΑΣ παραμένει στην περιοχή για λόγους ασφαλείας.

To σχέδιο της ΕΛΑΣ για τα Εξάρχεια

Σκοπός του σχεδίου της Αστυνομίας, που τις τελευταίες εβδομάδες έχει τεθεί σε εφαρμογή, είναι αφενός να πληγούν τα κυκλώματα των –κυρίως– αλλοδαπών διακινητών ναρκωτικών και ταυτόχρονα να μονιμοποιηθεί η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή.

[iefimerida.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου