ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Έτοιμη για το Ρεκόρ Γκίνες η 81χρονη σέρφερ

έτοιμη-για-το-ρεκόρ-γκίνες-η-81χρονη-σέρ-400488

Το πρωί του Σαββάτου από τη μαγευτική παραλία της Σκάλας, στην Κεφαλονιά, η Αναστασία Γερολυμάτου θα επιχειρήσει να φτάσει μέχρι την Κυλλήνη. Παρά τα 81 της χρόνια, με σύμμαχο τον άνεμο θα επιχειρήσει να νικήσει τα κύματα και τον φθοροποιό χρόνο, φτάνοντας απέναντι και γράφοντας το όνομά της στο βιβλίο των ρεκόρ.

Λίγες ώρες χωρίζουν πλέον την Αναστασία Γερολυμάτου, 81 ετών, από την προσπάθειά της. Είναι πανέτοιμη να διανύσει μια απόσταση 18 ναυτικών μιλίων πάνω σε ιστιοσανίδα, θέλοντας να στείλει μήνυμα αισιοδοξίας και τόλμης, αλλά και να κάνει σαφές πως τα όνειρα δεν έχουν ηλικία.

Μιλώντας στο ethnos.gr το απόγευμα της Παρασκευής, ανέφερε: «Είμαι πανέτοιμη για την αυριανή προσπάθεια. Έχουμε ετοιμάσει τα πανιά από την ιστιοσανίδα, το σκάφος, όλα είναι έτοιμα».

Όπως τονίζει η ίδια δεν επεδίωξε να γίνει παράδειγμα προς μίμηση. Θέλει μόνο να παραδώσει τη σκυτάλη στα νέα παιδιά. «Το μόνο που θέλω είναι να κάνω το αγαπημένο μου σπορ. Η θάλασσα μας δίνει τόσα πολλά, τόσα ωραία πράγματα που μπορεί να ζήσει κανείς. Δίχως βενζίνη, δίχως θόρυβο, δίχως τίποτα. Μόνο νερό και αέρας. Δεν είναι όμορφο;» λέει χαρακτηριστικά.

Και αν κάποιος θεωρεί ότι ξεκίνησε να ασχολείται με το surfing από μικρή, πέφτει έξω. «Έμαθα σέρφινγκ στο Λας Πάλμας, στα 40 μου χρόνια περίπου. Το 1981, στον Ατλαντικό ωκεανό έκανα την πρώτη μου βόλτα με ένα τέτοιο. Ήμουν πανευτυχής που μου το εμπιστεύτηκε ένας Γερμανός ο οποίος με ρώτησε, αν ξέρω και του είπα “κάτι έχω δει”. Γέλασε και μου απάντησε “ανέβα πάνω να μου δείξεις τι είδες”. Και εγώ του έδειξα και έμεινε κατάπληκτος. Κοντραρίστηκα για πολλές ημέρες με τον αέρα στον Ατλαντικό ωκεανό» πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει σχετικά με το αν δυσκολευόταν να κάνει το αγαπημένο της άθλημα, λέει πως «ποτέ δεν έχω πει ότι θέλω να το παρατήσω. Υπήρχαν στιγμές που οι υποχρεώσεις δεν με αφήνουν να ασχοληθώ. Η οικογένεια, οι δουλειές που είχα να κάνω. Έφτασα στα 67 μου που ήμουν ελεύθερη από όλα αυτές τις υποχρεώσεις που είχα και το γλέντησα στα αλήθεια. Τώρα πια είμαι ελεύθερη και κάνω ότι θέλω».

Όσο για εκείνους που θεωρούν το φαινόμενο, παράδοξο, η κα Γερολυμάτου αναφέρει ότι «είναι μερικές κουτσομπόλες και κουτσομπόληδες και λένε διάφορα, αλλά δεν με ένοιαξε ποτέ. Πρέπει να κρύβομαι; δεν Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να κρύβομαι. Όλα τα έχω ακόμα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου