Σύννεφο σκόνης που προκάλεσε αγρότης «σήκωσε» πυροσβεστικά αεροπλάνα στη Φθιώτιδα

Τελευταία ενημέρωση: 2019-08-21, 21:21:10
Σύννεφο σκόνης που προκάλεσε αγρότης «σήκωσε» πυροσβεστικά αεροπλάνα στη Φθιώτιδα

Σήκωσε σκόνη με τις εργασίες του στο χωράφι του και δέχθηκε κάμποσο νερό από τα... PZL που σηκώθηκαν ύστερα από συναγερμό για καπνό ανάμεσα στον Άγιο Χαράλαμπο και τη Μενδενίτσα.

Η ιστορία εκτυλίχθηκε κοντά στο χωριό Καραβίδια Λοκρίδας στη Φθιώτιδα.

Στο τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής, γυναίκα από τον Άγιο Χαράλαμπο ειδοποίησε ότι βλέπει καπνό στην ανωτέρω περιοχή.

Άμεσα δόθηκε σήμα σε ισχυρές δυνάμεις από Άγιο Κωνσταντίνο, Λαμία και Αταλάντη να κινηθούν προς το σημείο, αλλά και στα δύο PZL να επιθεωρήσουν την συγκεκριμένη περιοχή και να κάνουν ρήψη νερού σε περίπτωση που χρειαστεί.

Αν και αρχικά οι πιλότοι δεν είδαν κάτι ύποπτο, η γυναίκα επέμεινε στο κέντρο ότι βλέπει καπνούς με αποτέλεσμα να γίνει προληπτική ρίψη στο σημείο από όπου έβγαινε κάτι σαν καπνός.

Τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν η σκόνη από τον «καταστροφέα» που έφερε ο γεωργικός ελκυστήρας για να φτιάξει το χωράφι του.

Όπως εξήγησε ο ίδιος ο αγρότης στο LamiaReport, δεν είναι η πρώτη φορά που σκόνη καπνού έχει κινητοποιήσει την πυροσβεστική, ενώ σε άλλες δύο περιπτώσεις παλιότερα είχε πάλι δεχθεί ρίψεις από PZL.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
4
=