ΕΛΛΑΔΑ

Τρεις νεκροί από την πτώση ελικοπτέρου στον Πόρο

τρεις-νεκροί-από-την-πτώση-ελικοπτέρο-404378

Ανείπωτη τραγωδία έζησε σήμερα ο Πόρος όταν ένα ελικόπτερο με τρεις επιβαίνοντες γκρεμίστηκε στη θαλάσσια περιοχή με τον Γαλατά, λίγο πριν τις 4 το απόγευμα.

Οι δυο σοροί ανδρών, ρωσικής υπηκοότητας, επιβαινόντων του ελικοπτέρου που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του διαύλου Πόρου-Γαλατά εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν από κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών ενώ λίγο πριν τις έξι ανασύρθηκε ακόμη μια σορός άνδρα από κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

Στο σημείο όπου βρίσκεται η άτρακτος του ελικοπτέρου βρίσκονται προληπτικά για λόγους ασφαλείας δύο πλωτά του Λιμενικού Σώματος. Επίσης, σε συνεννόηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας με το θάλαμο επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, υπάρχει έγκριση για μετακίνηση της ατράκτου σε ασφαλές σημείο προκειμένου να μη δημιουργεί κίνδυνο για τη θαλάσσια ναυσιπλοΐα αλλά και να εξεταστεί από ειδικούς εμπειρογνώμονες.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν συνολικά δύο Ρώσοι και ένας Έλληνας. Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν άλλου αγνοούμενου, ενώ ο Πόρος συνεχίζει να αντιμετωπίζει πρόβλημα με την ηλεκτροδότησης η οποία διακόπηκε μετά την πρόσκρουση του ελικοπτέρου με καλώδια της ΔΕΗ.

Για το θέμα αυτό εξέδωσε ανακοίνωση ο ΔΕΔΔΗΕ ο οποίος αναφέρει τα εξής:

“Ο ΔΕΔΔΗΕ με αφορμή το δυστύχημα που συνέβη σήμερα στην περιοχή ανάμεσα στον Πόρο και στον Γαλατά, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό πως τα συνεργεία της Εταιρίας έσπευσαν άμεσα στο σημείο, προκειμένου να επιθεωρήσουν και να εκτιμήσουν τις ζημιές που προκλήθηκαν από την πρόσκρουση του ελικοπτέρου στην εναέρια γραμμή που τροφοδοτεί το νησί του Πόρου από τον Γαλατά.

Οι εργασίες των συνεργείων συνεχίζονται πυρετωδώς, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές όσο το δυνατόν ταχύτερα.Ταυτόχρονα γίνονται όλες οι απαραίτητες προσπάθειες για την άμεση μεταφορά Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών, προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθεί το νησί σε περίπτωση που η αποκατάσταση της βλάβης αποδειχθεί χρονοβόρα”.

Ακόμη με εντολή του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, ενεργοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός, για τη άμεση αποκατάσταση της βλάβης στην ηλεκτροδότηση της βλάβης στον Πόρο.

Παράλληλα μεταφέρονται ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη από τον ΔΕΔΔΗΕ για την περίπτωση που δεν καταστεί δυνατό να επιδιορθωθεί σήμερα η βλάβη.Από τη ΓΓΠΠ, έχει υποβληθεί αίτημα και στον Στρατό για την ενίσχυση και από εκεί με ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη, ούτως ώστε να μην μείνει χωρίς ρεύμα το νησί. Επίσης σε επιφυλακή είναι η Αστυνομία και όλες οι υπηρεσίες, για τη διευκόλυνση της μεταφοράς των γεννητριών.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από το Κρανίδι με Έλληνα χειριστή και πήγε στον Γαλατά όπου παρέλαβε τους δυο Ρώσους με προορισμό το Ελευθέριος Βενιζέλος. Όμως λίγο μετά την απογείωσή του χτύπησε σε καλώδια της ΔΕΗ και έπεσε στη θάλασσα. Αμέσως σήμανε συναγερμός στις αρχές και ξεκίνησαν οι έρευνες στις οποίες συμμετείχαν έξι πλωτά του Λιμενικού, έξι ιδιωτικά σκάφη, τρεις λάντζες, δύτες της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών και ελικόπτερο Super Puma.

[newsit.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου