ΕΛΛΑΔΑ

Νέα στοιχεία για τα σενάρια εμπρησμού στην Εύβοια

νέα-στοιχεία-για-τα-σενάρια-εμπρησμού-405424

Χωρίς άλλοθι φαίνεται να μένει ο 33χρονος βασικός ύποπτος για την πυρκαγιά στην Εύβοια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού έχουν λάβει ήδη προφορικές απαντήσεις από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών για το σημείο που βρισκόταν ο ύποπτος εκείνο το βράδυ.

Βάσει αυτών, ο άνδρας φέρεται να βρισκόταν στο χωριό Σταυρό, τόπο διαμονής του και όχι στο σπίτι συγγενών του, το οποίο βρίσκεται 25 χλμ. μακριά από το σημείο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

Υπενθυμίζεται ότι το ανακριτικό τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος ερευνά και το άλλοθι άλλων δύο υπόπτων που σύμφωνα με μαρτυρίες κινούνταν ύποπτα εκείνο το βράδυ και μάλιστα ένας εξ’ αυτών φέρεται να επισκέφθηκε βενζινάδικο της περιοχής.

Το σενάριο του εμπρησμού στην περιοχή που είχε ως αποτέλεσμα να καούν πάνω από 23.565 στρέμματα φαίνεται να επιβεβαιώνεται καθώς ο πραγματογνώμονας που ορίστηκε προκειμένου να διαπιστώσει αν η πυρκαγιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε γεννήτρια αντλιοστασίου ή από κολώνα της ΔΕΗ, που βρίσκονται στο σημείο έναρξης της πυρκαγιάς, αποφάνθηκε πως δεν αποτελούν τις αιτίες της φωτιάς

Τι είχε ισχυριστεί ο 33χρονος στη κατάθεσή του

Ο 33χρονος είχε υποστηρίξει πως στις 03:18 τα ξημερώματα της Τρίτης 13 Αυγούστου 2019, δεν βρισκόταν στον τόπο διαμονής του αλλά σε συγγενικό σπίτι 25 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο εκδήλωσης της πυρκαγιάς στο καταφύγιο Αγριλίτσα. Οι συγγενείς του είχαν στηρίξει το άλλοθι του 33χρονου, ωστόσο τα στελέχη της αρμόδιας υπηρεσίας, αναζητούσαν μαρτυρίες πολιτών και κατοίκων, που να επιβεβαιώνουν την παρουσία του στους χώρους που ισχυρίζεται ότι βρίσκονταν.

Βασικός ύποπτος παραμένει ο 33χρονος, που είχε συλληφθεί πέρσι -με μία μέρα διαφορά- ως υπεύθυνος για 9 πυρκαγιές στην ίδια περιοχή, είχε καταδικαστεί για μία από αυτές και είχε αφεθεί ελεύθερος λόγω ψυχολογικών προβλημάτων. Νοσηλευόταν σε ψυχιατρική κλινική και πήρε εξιτήριο στις αρχές περασμένου Ιουλίου.Στην περίπτωση που από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου, επιβεβαιωθεί πως η τηλεφωνική σύνδεση που κατέχει, ενεργοποιεί κεραία κινητής τηλεφωνίας κοντά στο σημείο έναρξης της πυρκαγιάς, τότε υπάρχει μία σοβαρή ένδειξη ενοχής, που θα προστεθεί στα υπάρχοντα στοιχεία.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου