ΕΛΛΑΔΑ

«Οχι στις σειρήνες της καταστροφολογίας»

οχι-στις-σειρήνες-της-καταστροφολογ-429961

Μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον της χώρας έστειλε ο πρωθυπουργός από την Κω, όπου βρίσκεται συνοδευόμενος από μέλη της κυβέρνησης. «Είμαι περήφανος για την Ελλάδα, την Ελλάδα που δίνει τη μάχη παντού, όπως κι εδώ, στην Κω, όπου με συλλογική προσπάθεια, με κοινή προσπάθεια, αναδεικνύουμε τον πολιτισμό μας και τον συνδέουμε με την ανάπτυξη, με δουλειές, με τον ποιοτικό τουρισμό» δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα δίνει τη μάχη παντού για μια σίγουρη πορεία, για μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, για μια παραγωγική και δημιουργική χώρα.

«Είναι η Ελλάδα, που δεν έχει μόνο προβλήματα, είναι η Ελλάδα που έχει και θετικά παραδείγματα. Θετικά παραδείγματα εδώ, στην Κω, και αλλού. Είναι η Ελλάδα, που μας κάνει όλους περήφανους. Η Ελλάδα της αισιοδοξίας, η Ελλάδα που τα καταφέρνει, και τα καταφέρνει με αξιοπρέπεια» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια»

Στη διάρκεια σύσκεψης με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι «θα συνεχίσουμε αταλάντευτα την προσπάθεια που ξεκινήσαμε για τη σωτηρία της χώρας».

Οι στιγμές που ζούμε είναι ιστορικές για το μέλλον της Ευρώπης και πρέπει όλοι να αναλογιστούμε το βάρος των αποφάσεων, επεσήμανε ο πρωθυπουργός, ο οποίος κάλεσε όλους να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες της καταστροφολογίας.

Η μάχη είναι δύσκολη, αλλά ξέρουμε πού πηγαίνουμε και η προσπάθειά μας οδηγεί στην έξοδο από την κρίση, υπογράμμισε.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 5, οπότε ο πρωθυπουργός αναχώρησε από την Κω.

Απάντηση ΝΔ

«Φτάσαμε στο σημείο να καταγγέλλουν το κλίμα ανασφάλειας αυτοί που καθημερινά, με πράξεις και δηλώσεις, το δημιουργούν» ήταν η απάντηση της ΝΔ, διά του εκπροσώπου της κ. Γιάννη Μιχελάκη, στην έκκληση του κ. Παπανδρέου προς τους πολίτες «να κλείσουν τα αυτιά στις σειρήνες της καταστροφολογίας, σε όσους ανεύθυνα θέλουν να σπείρουν πανικό, για όποιους λόγους», αλλά και στην αναφορά του «αρκετά με την εκμετάλλευση της ανασφάλειας».

Πρόσκληση στον Βλ. Πούτιν

Πρόσκληση στον Ρώσο πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν να επισκεφθεί την Ελλάδα όποτε το θελήσει απηύθηνε ο Γιώργος Παπανδρέου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το βράδυ της Πέμπτης οι δύο ηγέτες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Ρώσου πρωθυπουργού, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Οι επικεφαλής των δύο κυβερνήσεων εξέφρασαν την υψηλή εκτίμησή τους για το σημερινό επίπεδο της ελληνορωσικής συνεργασίας σε ποικίλους τομείς» είπε ο κ. Πεσκόφ στους δημοσιογράφους στο Μαγκνιτογκόρσκ της Ν.Ρωσίας, όπου περιοδεύει ο Βλ.Πούτιν.

Σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο, «ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε ευγνωμοσύνη στη ρωσική πλευρά για τη συνεργασία μέσω του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι οι προσωρινές οικονομικές δυσκολίες, τις οποίες έχει η ελληνική πλευρά, θα ξεπεραστούν σύντομα».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου