ΕΛΛΑΔΑ

Ο Βολιώτης Γιάννης Κουκιάδης στις αποκρατικοποιήσεις

ο-βολιώτης-γιάννης-κουκιάδης-στις-απο-430668

Από τη Βουλή αναμένεται να εγκριθεί η διοίκηση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, πρόεδρος του οποίου ορίστηκε ο κ. Ιωάννης Κουκιάδης, πρώην ευρωβουλευτής, διακεκριμένος εργατολόγος που κατάγεται από το Βόλο.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής . Φίλιππο Πετσάλνικο την ακόλουθη επιστολή, σχετικά με τη σύνθεση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. που δίνει ουσιαστικά στη Βουλή την αρμοδιότητα για το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων.

Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου προτείνεται ως εξής: Πρόεδρος: Ιωάννης Κουκιάδης, Ομότιμος Καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πρώην Υπουργός, πρώην Ευρωβουλευτής, πρώην Πρόεδρος Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, πρώην Πρόεδρος Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας. Διευθύνων Σύμβουλος: Kωνσταντίνος Μητρόπουλος: διδάκτωρ του London Business School, στέλεχος επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, με ιδιαίτερη εμπειρία στη Διοίκηση έργων (project management) και στη διαχείριση χαρτοφυλακίων, Αντιπρόεδρος του Ελληνο-Αγγλικού Chamber of Commerce. Εντεταλμένος Σύμβουλος (εκτελεστικό μέλος): Ανδρέας Ταπραντζής, διδάκτωρ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στέλεχος επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, πρώην Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος ΕΛΤΑ, Πρόεδρος του Παγκόσμιου Ταχυδρομικού Συμβουλίου. Αντώνιος Βαρθολομαίος, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Fordham της Νέας Υόρκης, στέλεχος επιχειρήσεων, πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΕΥΔΑΠ, με εμπειρία σε θέματα πιστοδοτήσεων, κεφαλαιαγοράς, κτηματαγοράς και ανάπτυξης ακινήτων καθώς και τιτλοποίησης στεγαστικών δανείων. Άννα Ζωηρού, οικονομολόγος, σύμβουλος επιχειρήσεων, επιστημονική σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου