ΕΛΛΑΔΑ

Σαντορίνη: Διαρροή πετρελαίου σε ακινητοποιημένο πλοίο

σαντορίνη-διαρροή-πετρελαίου-σε-ακιν-415690

Ρύποι πετρελαιοειδών και σκωριά, εντοπίστηκαν κατά μήκος του ειδικού φράγματος που είχε τοποθετηθεί στο Ε/Γ-Ο/Γ ’’OLYMPUS’’ σημαίας Κύπρου στη Θήρα, το οποίο είχε ακινητοποιηθεί με εντολή του τοπικού Λιμεναρχείου την 1η Αυγούστου.

Η ανάδοχος εταιρεία διαχείρισης αποβλήτων και προστασίας περιβάλλοντος είχε τοποθετήσει από την πρώτη ημέρα περιμετρικά του πλοίου πλωτό φράγμα συνολικού μήκους 400 μέτρων καθώς και δύο απορροφητικά μαξιλάρια για προληπτικούς λόγους.

Η εταιρία μετά τη διαπίστωση των πετρελαιοειδών, τοποθέτησε και δεύτερη σειρά πλωτού φράγματος μήκους 160 μέτρων, απορροφητικές πετσέτες και επιπλέον απορροφητικά φράγματα, προκειμένου να διασφαλιστεί η περιοχή με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το Λιμενικό, ο εξουσιοδοτημένος Επιθεωρητή Κ.Γ.Ε. PARIS MOU Σύρου, με τη συνδρομή δύο επιθεωρητών – ναυπηγών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά προχώρησαν σε επιθεώρηση το πλοίου. Από τις έρευνες διαπιστώθηκαν σημαντικές ελλείψεις και παρατηρήσεις στον τομέα των Δ.Σ. SOLAS, LOAD LINES, MLC 2006, MARPOL & ISM CODE οι οποίες δικαιολογούν την κράτηση του πλοίου, και από την οικεία Λιμενική Αρχή κινήθηκε η διαδικασία επιβολής ποινικών και διοικητικών κυρώσεων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου