ΕΛΛΑΔΑ

Νιγηριανός που είχε πάρει άσυλο, «εγκέφαλος» κυκλώματος κοκαΐνης

νιγηριανός-που-είχε-πάρει-άσυλο-εγκέ-418041

Ένα αφρικανοασιατικό κύκλωμα στο οποίο γενικό κουμάντο έκανε ένας 31χρονος Νιγηριανός «πρόσφυγας» που μάλιστα είχε πάρει άδεια παραμονής από την Υπηρεσία Ασύλου και είχε στρατοπεδεύσει στο νησί των ανέμων για να σπρώχνει κοκαίνη σε θαμώνες γνωστών κλαμπ και πάμπλουτους τουρίστες, εξαρθρώθηκε από το κλιμάκιο της Δίωξης Ναρκωτικών και Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου Μυκόνου.

Οι έμπειροι αξιωματικοί που από την αρχή της σεζόν πραγματοποιούν σαρωτικούς ελέγχους για να βάλουν στο χέρι κυκλώματα ναρκωτικών κατάφεραν μετά από πληροφορίες να φθάσουν στο κύκλωμα και να περάσουν χειροπέδες στον αρχηγό και το δεξί του χέρι ενώ γίνονται έρευνες για να φθάσουν στα ίχνη και των υπολοίπων μελών. Η επιχείρηση έγινε σήμερα τα ξημερώματα έξω από δύο γνωστά κλαμπ της Μυκόνου στην περιοχή Καλαμοπόδι και μάλιστα οι «ράμπο» του Λιμενικού πέρασαν χειροπέδες και σε έναν 19χρονο Ιταλό τουρίστα από τη Νάπολη την ώρα που έβγαινε από το ένα κλάμπ για να πάει στο άλλο και πλησίασε το κύκλωμα να ψωνίσει κοκαίνη για να «φτιαχτεί».

Ζήτησε άσυλο για να πουλάει κόκα

Οι πληροφορίες για τη δράση του κυκλώματος έφθασαν πριν μερικές ημέρες στα γραφεία της Δίωξης Ναρκωτικών και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου Μυκόνου. Γνώριζαν ότι υπάρχει ένας «περίεργος» ΄άνδρας από τη Νιγηρία που έχει στήσει μεγάλες μπίζνες με κόκα γύρω από μεγάλα νυχτερινά κέντρα του νησιού όμως ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στις κινήσεις του και ελάμβανε αυστηρά μέτρα για να ξεγλιστρά από τις… κακοτοπιές και τα τετ – α τετ με τους διώκτες του. Μετά από έρευνες κατάφεραν σήμερα τα ξημερώματα να φθάσουν στα ίχνη του και έστησαν τη μεγάλη επιχείρηση για να τον βάλουν στο χέρι και να δώσουν τέλος στη δράση του.

Το μπλόκο έγινε στις 3:20 έξω από γνωστό κλαμπ. Οι λιμενικοί εντόπισαν τον θηριώδη έγχρωμο και τον “λόκαραν” για να δουν τις κινήσεις του. Οταν τον είδαν να πλησιάζει τον 19χρονο Ναπολιτάνο τουρίστα που μόλις είχε βγει από το ένα κλάμπ και πήγαινε στο άλλο τους στρίμωξαν και τους ακινητοποίησαν ενώ σε μια παράλληλη έφοδο το δεύτερο κλιμάκιο έπιασε τον 23χρονο Πακιστανό συνεργό του.

Ο 19χρονος είχε ψωνίσει μία νάιλον συσκευασία κοκαΐνη μικτού βάρους 0,46gr, την οποία δήλωσε ότι προμηθεύτηκε από τον 31χρονο στην κατοχή του οποίου βρέθηκε το ποσό των τετρακοσίων ευρώ ενώ ο 23χρονος Πακιστανός είχε στην κατοχή του μία χάρτινη συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 0,69 gr.

Κοντά στο σημείο που έγινε το “ντου” των λιμενικών, βρέθηκαν κρυμμένες κάτω από πέτρες, μία νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 2,35 gr, δύο νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη μικτού βάρους εξήντα 0,65 gr και 0,67 gr, οκτώ νάιλον συσκευασίες μεθυλενεδιοξυμεθαμφεταμίνη (mdma) συνολικού βάρους 6,33 gr.

Κατά την εξέταση τους διαπίστωσαν έκπληκτοί ότι ο γυμνασμένος Αφρικανός με το όνομα Κούφρε που γεννήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου στην Άκουα Ιμπόμ, κουβαλούσε πάνω του γνήσια άδεια διαμονής, όπως φαίνεται και στο έγγραφο που αποκαλύπτει το protothema.gr η οποία είχε εκδοθεί στις 17 Σεπτεμβρίου 2017 από την Υπηρεσία Ασύλου και έληγε στις 26 Σεπτεμβρίου του 2020.

Το έγγραφο ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος είναι “πρόσφυγας” και “Δικαιούχος Διεθνούς Προστασίας”.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου