Πέθανε ο άνθρωπος που έμαθε συρτάκι τον Αντονι Κουίν [εικόνα]

Τελευταία ενημέρωση: 2019-07-31, 18:58:34
Πέθανε ο άνθρωπος που έμαθε συρτάκι τον Αντονι Κουίν [εικόνα]

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών, ο Σταμάτης Παυλούς, ο άνθρωπος που δίδαξε συρτάκι τον Άντονι Κουίν, για την ταινία «Αλέξης Ζορμπάς».

Ο Σταμάτης Μιχ. Παυλούς, ήταν ένας άνθρωπος που για πολλές δεκαετίες δεν... πατούσε τα πόδια του στη γη, αλλά χόρευε ασταμάτητα συρτάκι και άλλους παραδοσιακούς χορούς, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η rodiaki.gr.

Ο Σταμάτης Παυλούς ή «παπαούζος» όπως τον αποκαλούσαν οι συγχωριανοί του, ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας εξαιρετικός οικογενειάρχης που «έφυγε» αφήνοντας πίσω του ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην τοπική κοινωνία της Ρόδου. Το παρατσούκλι «παπαούζος» το πήρε επειδή του άρεσε να πίνει πολύ ούζο!

Ο Σταμάτης Παυλούς

Ήταν ο άνθρωπος που δίδαξε τον Άντονι Κουίν συρτάκι στη Ρόδο, δείχνοντάς του βήμα προς βήμα, τις χορευτικές κινήσεις. Γεννήθηκε το 1923 στα Αφάντου, όπου και κηδεύτηκε.

Πριν από 5 χρόνια, ο Σταμάτης Παυλούς είχε χορέψει συρτάκι μπροστά σε εκατοντάδες συγχωριανούς του, σε εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί στα Αφάντου και στη συνέχεια μίλησε στη «Ροδιακή» για την υπέροχη αυτή διαδρομή του.

«Τότε που γυριζόταν η ταινία ’Τα κανόνια του Ναβαρόνε’ μας είχαν φωνάξει να χορέψουμε στην Παλιά Πόλη, στην πλατεία που υπάρχει έξω από το μουσείο. Εκεί άρχισα να μαθαίνω συρτάκι τον Άντονι Κουίν, τον μεγάλο λεβέντη και ηθοποιό», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
2
=