ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ ταρακούνησε όλη την Κρήτη

ισχυρός-σεισμός-52-ρίχτερ-ταρακούνησε-ό-422413

Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη στις 7:39 το πρωί της Τετάρτης που έγινε αισθητός σε ολόκληρο το νησί.

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 66,1 χιλιομέτρων και το επίκεντρό της ήταν 23χλμ. βορειοδυτικά του Ηρακλείου.
Oι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 5,3 Ρίχτερ.

Χαρακτηριστικό του σεισμού, πέραν του ότι έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Κρήτη, ήταν η μικρή του διάρκεια καθώς διήρκεσε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

«Έχω μιλήσει και με τον δήμαρχο Ανωγείων, όπου ακούστηκε ότι ήταν το επίκεντρο και δεν υπάρχει κάποια ζημιά. Περισσότερο έγινε αισθητός στο Ηράκλειο. Ήταν μικρής διάρκειας, 5-6 δευτερόλεπτα. Έχω κάνει μια σειρά τηλεφωνημάτων. Δεν υπάρχει ανησυχία ούτε ζημιές», ανέφερε στον ΘΕΜΑ 104,6 FM ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές μέχρι στιγμής

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ.

Παράλληλα, σε ετοιμότητα βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία, για κάθε ενδεχόμενο, μετά τη σεισμική δόνηση των 5,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής ΠΥ της Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Λαγουδακης.

«Σε επαφή που είχαμε με τις τοπικές Αρχές στην περιοχή ανάμεσα σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο που επικεντρώθηκε ο σεισμός, δεν υπήρξε κάποια πληροφόρηση για οποιαδήποτε ζημιά. Είμαστε όμως σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που χρειαστεί οτιδήποτε» ανέφερε ο κ. Λαγουδάκης.

Τι λένε οι σεισμολόγοι

«Δεν είναι μικρός ο σεισμός, ήταν νότια του Ηρακλείου στα 20 χλμ», τόνισε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας μιλώντας στο ΟΡΕΝ. «Έχουμε να κάνουμε με έναν σεισμό επιφανειακό σε γνωστές ζώνες», πρόσθεσε.

«Θεωρώ ότι δεν πρέπει να υπάρχουν επιπτώσεις, έχουμε να κάνουμε με τη σεισμικότητα που υπάρχει στην Κρήτη και Θέλουμε χρόνο να εκτιμήσουμε την κατάσταση», σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Δεν είναι επιφανειακός σεισμός, αλλά με μεγάλο εστιακό βάθος», δήλωσε στην ΕΡΤ ο διευθυντής του Κέντρου Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας Γεράσιμος Παπαδόπουλος, εξηγώντας ότι το γεγονός αυτό είναι καθησυχαστικό από μόνο του.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου